Recep Altepe: Bursa her türlü yatırım yapacak güce sahip bir şehir!
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi eserlerde yetkinin verilmesinin ardından Bursa’yı UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne soktuklarını hatırlatarak, “Bursa her türlü yatırımı yapacak güce sahip bir şehir.” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi eserlerde yetkinin verilmesinin ardından Bursa’yı UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne soktuklarını hatırlatarak, “Bursa her türlü yatırımı yapacak güce sahip bir şehir. Biz para değil, yetki istiyoruz” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’daki 32 il derneğinin katılımıyla kurulan Bursa İl Dernekleri Federasyonu’nun yönetici ve üyeleriyle Gölpark Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi. Programın açılışında konuşan İl Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Dursun, Büyükşehir Belediyesi tarafından il derneklerine tahsis edilen Anadolu Kültür Merkezi için Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Farklı kültürleri bir araya getiren merkezde 15 günde bir farklı etkinlikler yapıldığını hatırlatan Dursun, çeşitli eğitim programları, şenlikler ve Anadolu günleri gibi etkinliklerle hem Bursa’nın hem de doğdukları kentlerin tanıtımını yapmayı amaçladıklarını söyledi. Dursun, bu çalışmalarda en büyük destekçilerinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmasının da kendilerine mutluluk verdiğini vurguladı.
Yetki istiyoruz
Bursa’da 4500 civarında dernek olduğunu ve tüm derneklere tek tek gitmenin mümkün olmadığını hatırlatan Başkan Altepe ise benzer amaca hizmet eden derneklerin bir araya gelmesinin yararlı olduğunu söyledi. İl derneklerine tahsis edilen Anadolu Kültür Merkezi’nin bu anlamda atılan önemli bir adım olduğunu ifade eden Başkan Altepe, merkezde yaşanan bazı ufak sıkıntıların da en kısa zamanda çözüleceğini kaydetti. Bursa’nın her türlü nimeti bünyesinde barındıran bir kent olduğunu bu nedenle herkesin farklı coğrafyalardan gelerek, bu kentin nimetlerinden yararlandığına dikkat çeken Başkan Altepe, “Topraklarımız verimli, sanayimiz güçlü. Aynı zamanda Bursa sanatkar şehri. Bakın işin uzmanı kuruluşların 10 yıl süren çalışmalarla yapamadığı tramvay üretimini biz 3 yılda gerçekleştirdik. Bursa olarak her türlü üretimi yapabilecek güce sahibiz. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım. Biz tüm gücümüzü Bursa için harcıyoruz. Biz göreve geldiğimiz anda tarihi eserlerde yetkiyi bize verin dedik. 3 yıl sonra bu yetkiyi verdiler. Kentin her köşesinde el atmadığımız tarihi eser kalmadı. Sonuçta ne oldu? Bursa artık evrensel bir değer oldu. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi. Uludağ için de yetki istiyoruz. Bize para vermesinler. Biz gereken yatırımları zaten yapıyoruz. Sadece yetki istiyoruz. Eski teleferiği yeniledik, kapasite 12 katına çıktı. Belediye olarak 1 kuruş para harcamadık, işleten şirketten kira alıyoruz, para bile kazanmaya başladık. 25 yıl sonra da teleferik belediyenin olacak. Bunlar yerel yönetimlerin işi. Bakanlıkların işi tesis yapmak değil” diye konuştu.
BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI