28 / 04 / 2024

Recep Altepe: Bursa Ovası kurtulacak!

Recep Altepe: Bursa Ovası kurtulacak!

'Daha yeşil Bursa' hedefiyle çevre konusunda adımlar atan Büyükşehir Belediyesi, iki mahallede atık suların aktarım sistemini devreye aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa Ovasını adım adım kurtarıyoruz" dedi.



'Daha yaşanabilir, daha sağlıklı ve daha yeşil Bursa' hedefiyle çevre konusunda hizmetlerini aralıksız sürdüren Belediye Başkanı Altepe, İsmetiye ve Demirtaş mahallelerinde atık suların Doğu Atıksu Arıtma Tesisi'ne aktarımının sağlandığını söyledi. 


Çalışmalarla Nilüfer Çayı'na nefes aldıracak olan önemli bir adım daha atıldı. İki mahallede dereye akan atık suların Doğu Atıksu Arıtma Tesisi'ne bağlantısı yapıldı. 

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ bürokratları ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi, atık suları arıtma tesisine aktaran pompa sistemini de bizzat çalıştırdı. Niliifer'e bağlanan derelerin kirlilikten arınması ve Nilüfer Çayı'nm yeniden hayat bulması açısından büyük önem taşıyan faaliyetlerin hızla sürdüğünü anlatan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ile birlikte 'Yeşil Bursa'yı yeniden oluşturmak ve çevre açısından da istediğimiz çağdaş değerlere ulaşma konusunda yatırımlarımız hızla sürüyor. 


Özellikle ovada bulunan işletmelerin atıkları ile yerleşimlerin önemli bir kısmının kanalizasyon ve evsel atıldan, bölgedeki İsmetiye Deresi'ne, Deliçay'a ve bunların üzerinden de Nilüfer Çayı'na akıyordu. 


Nilüfer Çayı'nm kirliliğini oluşturan ana havuzlardan biri de bu bölgedeki yerleşim merkezleri ve bölgede bulunan sanayi kuruluşlarıydı. 

Başlattığımız çalışmalarla ve tüm ovaya yayılan kollektör hatlarıyla bu bölgelerdeki giderlerin direk dereye bağlanması engelleniyor ve atıkların arıtma tesisine aktarılması sağlanmış oluyor" diye konuştu. 


Millet, Samanlı, Vakıf ve diğer bölgelerde de benzer çalışmaların yapıldığını hatırlatan Altepe, "Bu çalışmalarla adım adım Bursa ovasını kurtarmış oluyoruz. Yakın bir zamanda, tüm bölgelerdeki atık suların derelere akması önlenmiş olacak. Amacımız, Nilüfer Çayı'nın bir an önce temiz akması. Artık kötü görüntüler tarihe karışacak" diye konuştu. 


Bursa'da Meydan


Geri Dön