14 / 05 / 2024

Recep Altepe dönüşümün şifresini verdi!

Recep Altepe dönüşümün şifresini verdi!

Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen 2. Bursa İnşaat Zirvesi'nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentsel dönüşümün, imar planlarında emsallerin yükseltilmesiyle başarılabileceğini söyledi .



Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve İnşaat Burada Dergisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen inşaat zirvesi, UÜ Mete Cengiz Salonu'nda gerçekleştirildi. Zirvenin açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UÜ Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek, ilçe belediye başkanları, sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 


'BAŞARILI SONUÇLAR ALDIK' 


Zirvenin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, topraklarının tamamına yakını deprem kuşağında bulunan Türkiye açısından kaçınılmaz olan kentsel dönüşüm probleminin imar planlarında emsal artışına gidilerek çözülebileceğini söyledi. Benzer çalışmayı Bursa'da turizm alanında denediklerini ve yatırımcılan 'emsal artışına giderek' birbirinden nitelikli konaklama tesisleri yapmaya teşvik ettiklerini belirten Başkan Altepe, bunda da başarılı sonuç aldıklarını ifade etti. Başkan Altepe, vatandaşın duyarlı olması, müteahhidin de haklı konuma taşınması durumunda kentsel dönüşümün gerçekleşebileceğini vurgulayarak, getirilen her akıllı projeyi Büyükşehir Belediyesi olarak destekleyecekleri sözünü verdi. 


MÜLK SAHİPLERİNE ÇAĞRI 


Başkan Altepe, konuşmasında, bir belediyenin bugünkü şartlarda bölgesinin tamamında dönüşüm yapmasının mümkün olmadığını kaydetti. Kentsel dönüşümün yapılabilmesi için vatandaşın duyarlı ve istekli olması, müteahhitlerin de artı değer sağlayabilmesinin şart olduğunu dile getiren Başkan Altepe; "Kentsel dönüşüm yapılabilmesi için vatandaşın duyarlı olması ve harekete geçmesi gerekiyor. Site sahipleri, mahalleli çalışsın, biz de üzerimize düşeni yapalım. Ön çalışmaları yapsınlar, yıkıp güzelleştirelim. Bu konuda seferımiffl berlik ilan edilmesi gerekiyor" diye konuştu. 


BAKAN'DAN 'RANTSAL DÖNÜŞÜM' TEPKİSİ 


Çevre ve Şehircilik Bakanı îdris Güllüce de, konuşmasında, kentsel dönüşüm çalışmalarının 'rantsal dönüşüm' diye sunulmasına tepki gösterdi. 

Depremin altı harfli olduğunu ve bu kelimenin söylendiği kadar kolay olmadığını dile getiren Bakan Güllüce; "Deprem deyince altı harf söylüyorsunuz. O kadar değil. Türkiye deprem kuşağında olmasına rağmen eğer inşaat malzemeleri kalitesizse, burada rant var demektir. Deprem yok, 'binalar sağlam, inşaat malzemeleri çok iyi, mühendisler iyi, nereden çıktı bu kentsel döşünüm?!' diyorsanız, o zaman benim söyleyecek bir sözüm kalmaz!" ifadelerini kullandı. 


Yeni Marmara Gazetesi


Geri Dön