19 / 05 / 2024

deprem bölgeleri kentsel dönüşüm

deprem bölgeleri kentsel dönüşüm

Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen 2. Bursa İnşaat Zirvesi'nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentsel dönüşümün, imar planlarında emsallerin yükseltilmesiyle başarılabileceğini söyledi .

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o konuşması...

Deprem bölgesinde yerinde kentsel dönüşüm için 2 günde 36 bin 825 başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada deprem bölgesinde yerinde dönüşüm için iki günde 36 bin 825 başvuru geldiğini belirtti.

Deprem bölgesinde istihdam hareketi başladı!

Deprem bölgeleri olan Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te, toplam 2 bin 430 hektarlık alanda 11 yeni yerin sanayi sahası ilan edildi. İşte detaylar!

Yarısı Bizden Kampanyası deprem bölgesinde de uygulansın çağrısı! 

Müteahhitler depremin yıkıcılığını azaltabilmek amacıyla kentsel dönüşümün desteklenmesi gerektiğini belirterek, Yarısı Bizden Kampanyası'nın deprem bölgesinde de uygulanması çağrısında bulundu. 

KAGİDER, deprem bölgesinde 'Akıllı Kasaba' kuracak! 

Deprem bölgesinin hayata geri dönüşü için birçok STK’yla ortak çalışma başlatan KAGİDER, konteyner kent değil, “Akıllı Kasaba”lar kuracak ve bu şekilde yaşamı normalleştirmeye çaba gösterecek. 

Bakan resmen açıkladı! 45 bin öğretmen atamasında son dakika! Öncelik deprem bölgesinde olacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 45 bin öğretmen ataması ile ilgili açıklamalarda bulundu ve önceliğin deprem bölgesinde olduğunu aktardı. 

Deprem bölgesindeki o illerde çeklerin ibraz süreleri resmen durduruldu! 

Deprem bölgesinde yer alan illerde çeklerin ibraz süreleri resmen durduruldu. İşte o son dakika kararı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Bakan Koca resmen açıkladı! Deprem bölgesindeki 10 şehirde devlet hizmet süreleri yüzde 15 kısaltıldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından deprem bölgesindeki 10 şehirde devlet hizmet sürelerinin yüzde 15 kısaltıldığı açıklandı. İşte Bakan Koca'nın o son dakika açıklamaları...

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem bölgesini işaret etti: 2-3 yıl sürecek!

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem bölgesini işaret ederek, önemli açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Ahmet Ercan açıklamasında, "Küçük depremler 2-3 yıl sürecek!" dedi.

Deprem bölgesinde biten ilk konutlar yarın teslim ediliyor! Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki konutların teslimi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte merakla beklenen o açıklama... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

Deprem bölgesinde yeni tedbirler alındı! DASK sahibi olmayanlara da kredi verilecek: Detayları AFAD açıklayacak!

Deprem bölgesinde yeni tedbirler alındı! DASK sahibi olmayanlara da kredi verilecek: Detayları AFAD açıklayacak!

Merkez Bankası'ndan bankalara deprem bölgesinde kullanılacak kaynaklar için yeni talimat! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) bankalara deprem bölgesinde kullanılacak kaynaklar için yeni talimat verdi.

deprem bölgeleri kentsel dönüşüm Haberi

deprem bölgeleri kentsel dönüşüm

Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve İnşaat Burada Dergisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen inşaat zirvesi, UÜ Mete Cengiz Salonu'nda gerçekleştirildi. Zirvenin açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UÜ Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek, ilçe belediye başkanları, sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 


'BAŞARILI SONUÇLAR ALDIK' 


Zirvenin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, topraklarının tamamına yakını deprem kuşağında bulunan Türkiye açısından kaçınılmaz olan kentsel dönüşüm probleminin imar planlarında emsal artışına gidilerek çözülebileceğini söyledi. Benzer çalışmayı Bursa'da turizm alanında denediklerini ve yatırımcılan 'emsal artışına giderek' birbirinden nitelikli konaklama tesisleri yapmaya teşvik ettiklerini belirten Başkan Altepe, bunda da başarılı sonuç aldıklarını ifade etti. Başkan Altepe, vatandaşın duyarlı olması, müteahhidin de haklı konuma taşınması...