27 / 04 / 2024

Recep Altepe: Kentsel dönüşümde vatandaş desteği şart!

Recep Altepe: Kentsel dönüşümde vatandaş desteği şart!

BTSO İnşaat Zirvesi'nin açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentsel dönüşümde merkezi ve yerel yönetimlerin elinden geleni yaptığını, ancak bu konuya vatandaşların da destek vermesi gerektiğini söyledi.




Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) düzenlenen 'İnşaat Zirvesi'nin açılışında konuşan Recep Altepe, Bursa'nın ana gündeminin kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Riskli yapıların dönüşebilmesi gerek. Bu konuda adımların atılması lazım. Kentlerin gerçek anlamda Avrupa kenti olması için kent merkezindeki dönüşümü de önemsiyoruz. Şu anda yaptığımız kamulaştırmalar sürüyor. Bu dönemde yaptığımız kamulaştırma 300 milyon lirayı buldu." 



2 bin 900 bina yıktık 


Son 10 yılda yıktıkları bina sayısının 2 bin 900'e ulaştığının altını çizen Altepe, "Bu yıkılan binaların yerine yollar, spor alanları ve parklar yapıldı. Bunun yanında İntam'da dönüşüm için prosedür tamamlandı, inşaatı başlatacağız. Tabakhaneler bölgesinde yapılacak proje için Bakanlar Kurulu'ndan karar çıktı. Bu bölgede de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte dönüşüme kısa süre içinde başlayacağız" dedi. 



700 milyon harcandı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı, Türkiye genelinde şu ana kadar 700 milyon liraya yakın bir kaynağın kentsel dönüşüm için harcandığını söyledi. Bakyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör de, "Dünya ölçeğinde birçok önemli yatırımcı Türkiye'yi çok önemli bir yerde görüyor ve bizi bu konuda uyarmaya çalışıyor. Bunun dikkate alınması gerekiyor" dedi. 

Vatandaşınkentsel dönüşümden beklentisinin çokbüyük olduğunubelirten Başkan Altepe, "Bu şartlarda bir yatınma bulmak zor" dedi. 



Vatandaş bilinçlenmeli


Başkan Altepe, kentsel dönüşümde merkezi ve yerel yönetimlerin elinden geleni yaptığını, ancak bu konuya vatandaşların da destek vermesi gerektiğini vurguladı. 

Altepe, "Vatandaşın beklentisi çok büyük. "Benim daidaire ver. Bunun üzerinden para alma. Taşınma paramı da ver' deniliyor. Bunun karşılığında kentsel dönüşüm yapacak bir yatırımcı bulmak zor. Artık vatandaşın bilinçli olması lazım. Dönüşüm şart. Riskli yapı sayısı yüksek" diye konuştu.



Olay Bursa


Geri Dön