05 / 05 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan: Bursa'da gökdelen istemiyoruz!

Recep Tayyip Erdoğan: Bursa'da gökdelen istemiyoruz!

Kentsel dönüşüm üçüncü dönem startı 17 Ağustos Marmara Depreminin yıldönümünde Bursa Yıldırım İlçesi Mevlana Mahallesi’nde düzenlenen tören ile verildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de tek bir çürük bina kalmayacağını söyledi





Kentsel dönüşümün bu aşamasında, 46 ilde 335 riskli kamu binası ile 87 bin 628 bina yıkımına başlandı. Daha önce İstanbul’da yaptığı açıklamalarda yüksek binalara karşı olduğunu belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’daki konuşmasında da aynı konuya dikkat çekti. 


ÇÜRÜK BİNA KALMAYACAK


Kentsel dönüşüm projelerine Türkiye’de tek bir çürük bina kalmayana kadar devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, “Burada kibrit kutusu gibi binalar yapılmayacak. Gökdelenler de istemiyoruz. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan yapılar yapılacak” dedi. Erdoğan, bir yandan modern yapılar yapılırken bir yandan da tarihi gün yüzüne çıkaracak çalışmalar gerçekleştireceklerini ifade etti.  Kentsel dönüşüm ile kimseyi mağdur etmeyeceklerini belirten Erdoğan, “Kimsenin hakkının yenmesine göz yummayacağız. Ranta, izin vermeyeceğiz” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümün kaçınılmaz bir süreç olduğuna dikkat çekti. Dönüşüm yapılan bölgedeki mülk sahiplerine kira ve kredi desteği sağladıklarını belirten Bayraktar, dönüşümle birlikte ekonominin canlanacağını ifade etti. Kentsel dönüşüm kapsamında ilk etapta 21 binanın yıkıldığı Bursa’da 7 Mahallede 30 bin konut yıkılacak. Bu konutların yerine 7 ayrı dönem halinde toplam 40 bin konut yapılacak. 


 


Hürriyet


Geri Dön