03 / 05 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'daki yatırımları anlattı!

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'daki yatırımları anlattı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Sultangazi'deki toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, törende İstanbul'daki ulaşım yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Sultangazi'deki toplu açılış töreninde merhum Sabri Ülker Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışının da yapıldığını ifade ederek, "Bu inşaat bedeli, arsa değeriyle birlikte 49 trilyon lirayı bulan bir eser. Eğitim kurumları arasında Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli var. Bu 48 trilyonluk bir yatırım. İnşaat yatırımları tümüyle 251 trilyon lirayı bulan eğitim, sağlık, sosyal hizmet projelerin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz" dedi.


Bu eserlerin Sultangazi ve İstanbullulara hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, bunları yeni hizmetlerin habercisi olarak gördüklerini söyledi.


İstanbul'daki yatırımlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayata geçirdikleri büyük projelerin hep İstanbul'un ilham kaynağı olduğunu dile getirerek, projeleri değerlendirdi.


Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethederken gemileri karadan yürüttüğünü hatırladan Erdoğan, buradan aldıkları işaretle, ecdadın proje çizgilerini çizdiği Marmaray'ı boğazın altından geçirdiklerini belirtti.


Marmaray'dan 18 ayda 74 milyon yolcunun geçtiğini anlatan Erdoğan, ''Ne diyorlardı? 'Yapılmaz, yapamazlar.' Yaptık mı? Halep oradaysa, arşın İstanbul'da. Önümüzdeki yıl Avrasya Tüneli de bitecek. Oradan da arabalar geçecek'' dedi.


İstanbul Boğazı'ndaki iki kolye bulunduğunu, üçüncü kolye olarak da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptıklarını ifade eden Erdoğan, ortasından hızlı tren geçecek 4 gidiş, 4 gelişli köprünün dünyanın en geniş köprüsü olacağını hatırlattı.


Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün, inşaat çalışmaları başlayan 3. Havalimanı ile birleşeceğini belirten Erdoğan, "Bu hava limanı 12 milyar avroya mal olacak. Orası bitene kadar da 22 milyar yaptığımız anlaşma süreci içinde kira ödenecekler. Ondan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne verecekler'' dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Havalimanı'ndan yılda 150 milyon yolcunun gidip geleceğini, dünyanın ilk üçü arasında olacağını anlattı. 


İzmir'i, İstanbul'a bağlayan yaklaşık 450 kilometrelik otoyol yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, buraya da dünyanın ilk üçü arasına girecek asma köprünün inşa edildiğini söyledi.


AA



Geri Dön