05 / 05 / 2024

Regnum Escana'da 2.3 milyon Euro'ya!

Regnum Escana'da 2.3 milyon Euro'ya!

Regnum, 10. projesi Bodrum Escana'yı satışa sundu. Ancak bu projede villa sahibi olmak için sadece para sahibi olmak yetmiyor...



Akaryakıt şirketi OPET'in kurucusu Öztürk Ailesi'nin gayrimenkul şirketi Regnum, 10. projesi Bodrum Escana'yı satışa sundu. Ancak bu projede villa sahibi olmak için sadece para sahibi olmak yetmiyor. "Escana'da parası olan herkese ev yok" diyen Regnum Yönetim kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, "Ticari değil prestij projesi yapıyoruz. Ev sahibi olmak isteyenleri kendimiz seçeceğiz. Belirli kriterlerimiz olacak" dedi.

MAYIS 2010'DA TESLİM
Bodrum'da 15 dönüm arazi üzerine kurulu ve toplam 30 milyon euroya mal ocak Regnum Escana projesinin Mayıs 2010'da tamamlanması bekleniyor. 400 ila 450 metrekare arasında değişen 25 lüks villa 1.6 ila 2.3 milyon euro fiyat aralığından satışa sunuldu.
Sabah

www.regnum.com.tr

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

2.3 milyon euroluk yazlık için zengin olmak yetmiyor
 
Regnum'un Bodrum'daki, deniz manzaralı ultra lüks villaları, 1.6 ila 2.3 milyon eurodan satışa sunuldu. Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, 'Bu evleri parayı bastıran alamaz. Kriterlerimiz var' diyor

Regnum, 25 ultra lüks viladan oluşan Escana Evleri Projesi 1.6-2.3 milyon euro fiyat aralığından satışa sunuldu. 3 katlı, akıllı ev sistemiyle donatılan villalar, Bodrum Kalesi'ni tepeden görüyor. Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, Escana'yı bir prestij projesi olarak gördüklerini belirterek, 'Biz bu projeyi satış kaygısıyla yapmadık. Her türlü malzemenin en kalitelisini kullanarak, ticari kaygı gütmeden,  özenerek yapalım istedik. Dolayısıyla, Escana Evleri'ni parayı bastıran alamayacak. Kriterlerimiz var. Müşteri bizi seçmeyecek, biz müşterimizi seçeceğiz' dedi.

'PEDER BEYLER OTURACAK'
Öztürk, 'Evlerden birinde peder beyler oturacak. O yüzden Escana en zorlandığım proje oldu. Evlerdeki eşyalar el yapımı. Mutfaktaki fırın bile dünyanın en kaliteli fırını. Fiyatı 19 bin euro. Bütün evlerde SPA, sauna, hobi odası var' diye devam etti.

Maliyeti 30 milyon euro
Escana Evleri'nin 30 milyon euroya mal olması ve 2010'da tamamlanması öngörülüyor. Büyüklüğü 400 - 460 metrekare arasında değişen evlerde yaşayanların temizlik, havuz bakımı gibi hizmetlerden faydalanabileceği belirtiliyor. Öztürk, 'Bu evler, yazlık değil, yaz - kış yaşanacak şekilde inşa ediliyor. Birçok eşya uzaktan kumanda ile çalıştırılıyor' diye anlatıyor.

Göcek'te denizi, evlerin önüne getireceğiz
Yeni projeleri hakkında bilgi veren Öztürk, '2010'da 300-350 milyon dolarlık yeni projeye başlayacağız. Çobançeşme'de otel ve rezidans yatırımı, Koşuyolu'nda da bir rezidans projemiz olacak. Bir de Göcek'te ultralüks villa projesi düşünüyoruz. Bu projede denizi evlerin önüne getireceğiz' dedi.
Şenay KÖŞDERE/Akşam

2.3 milyon euro'ya kale manzaralı villa

Bodrum'da Escana projesindeki villaları satışa sunan Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, “Parası olsa da hazımsız insanlar buradan ev almayacak” dedi

Regnum, Bodrum'un merkezinde inşa ettiği Escana'daki villaları satışa sundu. Sitede villa fiyatları 1.8 milyon euro'dan başlıyor, 2.3 milyon euro'ya kadar çıkıyor.
Her biri müstakil bahçelere sahip olan 400-460 metrekare aralığındaki villalar Bodrum Kalesi manzarasıyla dikkat çekiyor. 18 bin metrekare arsa içinde toplam 25 villadan oluşan Escana'nın Mayıs 2010'da tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

‘Hazımsıza Escana'dan ev yok' Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, Escana'nın Bodrum'un en güzel yerinde en nitelikli projesi olduğunu belirterek, “Escana bizim için bir prestij projesi oldu” dedi. Projenin maliyetini arsa dahil 30 milyon euro olarak açıklayan Öztürk, küresel ekonomik krize rağmen projenin satışında çok aceleci davranmayacaklarını söyledi. Escana'nın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Öztürk, Escana'da çok özel bir topluluk oluşturmak istediklerini belirterek şunları söyledi:
“Parası olan herkese Escana'dan ev satmayacağız. Buradan ev sahibi olacakları biz seçeceğiz. Parası olan ancak hazımsız insanlar Escana'dan ev alamayacak.”

Rezidans hizmeti verilecek
Akıllı ev teknolojisiyle donatılan Escana'daki evlerin ısıtma, soğutma, güvenlik ve diğer elektronik aletleri uzaktan, internet veya cep telefonu aracılığıyla kumanda edilebiliyor. Bittiğinde rezidans hizmeti verilecek olan villalarda özel havuz, jakuzi, sauna ve fitness alanı yapılıyor. Ayrıca bir sinema odası bulunan evlerde İtalyan mermer mutfak tezgâhı, 19 bin euro'luk Aga marka fırın ve her odada LCD TV gibi lüks detaylar göze çarpıyor.

2010'da 350 milyon dolarlık 3 proje
2010'da toplam maliyeti 300-350 milyon doları bulan 3 yeni projeye başlayacaklarını belirten Ufuk Öztürk şunları söyledi:
“İstanbul'da Çobançeşme'de otel ve rezidansların olduğu bir proje ile Koşuyolu'nda 38 katlı bir rezidans projesi olacak. Bodrum Göcek'te Escana gibi üst gelir grubuna hitap eden bir projeye başlayacağız. Burada her biri 1.5 - 2 dönüm bahçeye sahip olacak evlerin önüne deniz getireceğiz. Arsada bulunan su kanalını ıslah ederek su konseptli bir site yapacağız.”
Esra ÖZSÜMER/Milliyet

Konut stoku eridi, bundan sonra daire fiyatları artar  
 
İnşaat sektörü küresel krizin etkisiyle artan konut stokunu cazip kampanyalar sayesinde minimum seviyeye indirdi.  
 
Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, konut fiyatlarının en alt seviyeleri gördüğünü, stoklarını eriten firmaların yeni projelerinde fiyat artışlarına gideceğini söyledi. Hareketli geçen kış döneminin ardından yaz sezonunun girmesiyle birlikte konut satışlarında durgunluk oluştuğunu dile getiren Öztürk, "Bu durgunluk Ramazan ayı sonuna kadar devam eder. Ekim ayı ile birlikte piyasalarda yeni bir hareketlenme olacak." dedi. Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, Bodrum'da 25 lüks villadan oluşan Escana projesinin tanıtımında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Tüm dünyanın küresel krizin etkisinden yavaş yavaş kurtulmaya başladığını söyleyen Öztürk, krizin ABD'den sonra en çok etkilediği Londra piyasasında, gayrimenkul fiyatlarının son birkaç aydır küçük oranlarda da olsa yükselmeye başladığına dikkat çekti. Regnum'un Londra'da konut projelerinin bulunduğunu hatırlatan Öztürk, Türkiye'de de geçtiğimiz şubat ayında kendilerinin de içinde bulunduğu büyük gayrimenkul firmalarının gerçekleştirdikleri kampanyalarla inşaat sektörünün oldukça hareketli günler geçirdiğine dikkat çekti. Hareketlilikte, hükümetin tapu harcı indirimleri ile bankalardaki faiz oranlarındaki kısmi düşüşün de etkili olduğunu vurgulayan Öztürk, "Yazla birlikte konut satışlarında durgunluk oluştu. Ama sonbaharla birlikte yeni bir yukarı hareket dalgası bekliyoruz." dedi. Regnum olarak Koşuyolu, havaalanı veya otel projeleriyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini, bürokratik işlemler tamamlandığında bu projeleri de birer birer hayata geçirmeyi düşündüklerini söyleyen Öztürk, yurtdışında ise Londra piyasasındaki yatırımlarına devam ettiklerini belirtti.

2,3 MİLYON EURO'LUK VİLLA YAPTIK, SATIŞ KAYGIMIZ YOK

Öztürk, Bodrum'da gerçekleştirdikleri Escana projesiyle ilgili bilgiler de verdi. Projede yer alan lüks 25 villa, 3 katlı olarak inşa ediliyor. 400 ile 460 metrekare büyüklüklerde inşa edilen villaların fiyatları 1,6 milyon ile 2,3 milyon Euro arasında değişiyor. 18 dönümlük bir alanda ve toplam 10 bin 800 metrekare inşaat alanına sahip proje Mayıs 2010'da tamamlanacak. Villalarla ilgili satış kaygılarının olmadığını söyleyen Ufuk Öztürk, parası olan herkese satış yapmayacaklarını, müşterilerini kendilerinin seçeceklerini belirtti. Bodrum'a hakim konumuyla dikkat çeken tepelerden birinde kurulu olan Escana villaları akıllı ev sistemi ile donatılmış. Öztürk, projede küçük küçük evler yapmak yerine prestijli bir işe imza atmak için sınırlı sayıda ama her türlü konfor ve lükse sahip villalar inşa etmeyi tercih ettiklerini söyledi. Villalar sadece yazlık kullanım için değil dört mevsim yaşamaya imkân tanıyacak özelliklerde inşa edildi.
Zaman

Regnum: Gayrimenkul sektöründe sonbaharla birlikte hareketlilik başlar

Özellikle şubat ayında kampanyalarla hareketlenen gayrimenkul sektörünün, yaz mevsimiyle yeniden durgun bir döneme girdiğini belirten Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, 'Bu durgunluk ramazan ayı sonuna kadar sürer. Ancak ekim ayı itibarıyla yeni bir hareketlenme bekliyoruz' dedi

Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul şirketlerinden Regnum, Bodrum'da yapımı devam eden yeni projesi ‘Escana'nın tanıtımını gerçekleştirdi. Projenin tanıtımında konuşan Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, yaz sezonuyla, durgunlaşan gayrimenkul sektöründe sonbaharla birlikte yukarı yönde bir hareketlenme beklediklerini, bunun işaretlerinin de geldiğini söyledi.

Kampanyalar yaramıştı
Özellikle şubat ayında büyük gayrimenkul firmalarının gerçekleştirdikleri kampanyalarla sektörün hareketli günler geçirdiğini hatırlatan Öztürk, bu süreçte, hükümetin tapu harcı indirimleriyle bankalardaki faiz oranlarındaki kısmi düşüşün de etkili olduğunu kaydetti. Ancak tapu harcı indiriminin 30 Haziran'da bitmesi ve yaz sezonuna da girilmesiyle sektörde yeniden bir durgunluk oluştuğunu aktaran Ufuk Öztürk, “Bu durgunluğun ramazan ayı sonuna kadar devam edeceğini düşünüyorum. Ekim ayında ise, yeni bir hareketlenme bekliyoruz” diye konuştu.

Lüks projelerde sorun yok
Ekonomik krizin etkilerinin tüm dünyada yavaş yavaş azalmaya başladığının görüldüğünü vurgulayan Ufuk Öztürk, “Türkiye'de de gayrimenkul fiyatlarının son dönemde olması gerekenin en alt seviyeleri gördüğü ortada. Ancak, şunu da söylemek zorundayım, projemi önce satıp sonra yaparım düşüncesiyle yola çıkan ve markasına hiçbir yatırım yapmamış firmalar üzerindeki risk ciddi şekilde devam ediyor. Tüketiciler bu konuda çok dikkatli olmalı” diye konuştu.
Kriz ortamında böyle lüks bir projeye imza atmaktan çekinmediklerini de ifade eden Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, “Kriz ortamında bile olsak, tüketici güveni tam olarak oturmuş ve markalaşmasını sağlamış firmaların, üst gelir grubuna hitap eden nitelikli projelerinde herhangi bir sorun yaşanacağını düşünmüyoruz” dedi.

‘Bodrum'un incisi olacak'
Projenin daha satışa çıkmadan büyük ilgi gördüğünü belirten Ufuk Öztürk, “İnşaatın başladığı ilk günden itibaren proje yoğun bir ilgiyle karşılandı. Evler daha satışa çıkmadan çeşitli yollarla bize ulaşıp proje hakkında bilgi almak isteyenler oldu” dedi. Örnek villanın tanıtımını da yapan Öztürk, şunları söyledi: “Bodrum'u tepeden gören ve yakın bir gelecekte Bodrum'un incisi olarak anılacak bir eser yarattığımız için çok mutluyuz. Aslında küçük daireler inşa ederek daha ucuz maliyetlerle sıradan bir projeye imza atmak da mümkündü, ancak böyle bir projeyi, böyle bir manzaraya kondurmak ne Bodrum'a ne de Regnum'a yakışacaktı. O yüzden, bir arada yaşamaktan keyif alacak 25 özel aileyi Bodrum'un yeni ve son incisinde buluşturmak istiyoruz.”

‘Ünlü mimarlarla çalıştık'
Evlerin tasarımında ünlü isimlerle çalıştıklarının da altını çizen Öztürk, “Bu evlerin tasarımı, Türkiye'de Les Ottoman, Bodrum Rixos gibi projelere imza atmış ünlü mimar Erdal Tusavul tarafından gerçekleştirildi. Tanıtımda kullandığımız örnek evin iç tasarımı ise, Türkiye'de Four Seasons Otelleri, Kemer Golf&Country Club gibi projelere imza atmış mimar Sinan Kafadar tarafından yapıldı” diye konuştu.
Evlerin özelliklerine de değinen Ufuk Öztürk, şunları anlattı: “Projede ön planda Bodrum'un klasik mimarisi göz önünde tutuldu. Burada bulunan evler, yazlık ev konseptinde değil, yaz-kış yaşanacak bir ev gibi inşa edildi. Akıllı ev konseptine giren pek çok özelliğin olduğu evlerde, birçok eşya uzaktan kumandayla çalıştırılabiliyor ve yangın, hırsızlık gibi kötü durumlarda anında ihbar sistemi devreye giriyor.”

25 ‘akıllı villa' var
Regnum Escana'da yer alan 25 ev, akıllı bina konseptiyle inşa ediliyor. Uzaktan cep telefonu veya internet aracılığıyla evin ısıtma ve kliması önceden çalıştırılabiliyor, aydınlatma ve televizyon da dahil olmak üzere evdeki bütün elektronik aletler kumanda edilebiliyor. Villaların bahçelerinde, her eve özel havuz, jakuzi, sauna ve fitness alanı yer alıyor.
Projede yer alan 25 villa, üç katlı olarak inşa ediliyor. 18 dönümlük bir alanda ve toplam 10 bin 800 metrekare inşaat alanına sahip projenin, Mayıs 2010'da tamamlanması bekleniyor. Escana'de her bir villanın büyüklüğü 400 ile 460 metrekare arasında değişiyor.
Radikal

Regnum: Bodrum'da hem parası hem statüsü olana ev satacağız 
 
Regnum'un Başkanı Ufuk Öztürk 'Escana' projesini tanıttı

Bodrum'da fiyatları 2.3 milyon euroya varan 25 lüks villalık 'Escana' projesini tanıtan Regnum'un Başkanı Ufuk Öztürk, “Sadece parası olana değil, 'statüsü de olana' ev satacağız. Buranın ahengini bozacağına inandığımız kimseye ev satmayı düşünmüyoruz. Hazımsız olana ev yok” dedi

AKARYAKIT şirketi OPET'in kurucusu Öztürk Ailesi'nin gayrimenkul şirketi olan ve İstanbul'da Elitkent, Sky Residence ve Astrum Towers gibi pek çok projeyle adını duyuran Regnum, onuncu projesi Bodrum Escana ile sadece parası olan değil “statüsü” de olan alıcıları hedefliyor. Şirketin Başkanı Ufuk Öztürk, 25 lüks villalık projede sadece 'Param var' diyene ev satma niyetinde olmadıklarını belirterek, “Ticari değil prestij proje yapıyoruz. Ev sahibi olmak isteyenleri biz seçeceğiz. Ev sahibi olmak isteyenlerin paranın yanında statüye de ihtiyacı var. Hazımsız olana ev satmayacağız. Buranın ahengini bozacacağına inandığımız kimseye ev satmak niyetinde değiliz” dedi.

Bodrum'da 18 dönüm arazi üzerine kurulu ve toplam 30 milyon euroya malolan Escana'nın geçen yılın sonunda başladığını söyleyen Öztürk, projenin Mayıs 2010'da tamamlanacağını kaydetti. Projenin en etkili krizde bile satılacağını öngördüklerini belirten Öztürk, şöyle devam etti: “400 ila 450 metrekarelik 25 lüks villanın fiyatı 1.6 ila 2.3 milyon euro arasında değişiyor. Rezidans hizmetleriyle 5 yıldızlı otel konforu sunduğumuz projede villaları komşuluk ilişkilerini bozmamak için duvarlar örmek yerine peyzaj ile birbirinden ayırdık.”

Öztürk, 2010'da 300-350 milyon dolar arasında olan 3 büyük projeye imza atacaklarını açıkladı. İstanbul Çobançeşme'de otel ve rezidans projesi başlatacaklarını ifade eden Öztürk, “Koşuyolu'ndaki Tepe Nautilius'un arkasında 38 katlı rezidans projemiz var. Göcek'te de Escana benzeri bir projeye başlayacağız” dedi.

İlk müşteri OPET'in Başkanı Öztürk oldu

ESCANA villalarında deniz yatağının da bulunduğu sauna, dev ekranlı sinema odası ve hizmetçi odası göze çarpan detaylar arasında. Her odada LCD TV bulunan villalarda özel tasarım mobilyalar, değeri 19 bin euro olan Aga marka fırın, İtalyan mermerli mutfaklar da olacak.

Projenin en ince ayrıntısına kadar müşteri memnuniyeti göz önünde tutularak tasarlandığını söyleyen Ufuk Öztürk, “İlk müşterimiz babam OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk olduğu için onun da yönlendirmelerini dikkate aldık” dedi.
Kerim Ülker/Vatan


Geri Dön