28 / 04 / 2024

Rekabet Kurumu bayram öncesi et piyasasını yakın takibe aldı! Spekülatif fiyat artışı yapanlar yandı!

Rekabet Kurumu bayram öncesi et piyasasını yakın takibe aldı! Spekülatif fiyat artışı yapanlar yandı!

Rekabet Kurumu, et fiyatlarındaki fahiş artışlar üzerine harekete geçerek kırmızı et piyasasına yönelik inceleme başlattı. Kurum, Ramazan Bayramı öncesinde et fiyatlarında gereksiz yere haksız kazanç elde edenlere göz açtırmayacak.



Ramazan Bayramı öncesinde et fiyatlarındaki tırmanış devam ediyor. Ramazan ayında bazı marketler et ve et ürünleri başta olmak üzere fiyatlarını sabitlediğini açıklasa da kıymanın kilosunun bile 300 liranın üzerine çıktığını gören vatandaşlar et reyonundan uzak duruyor.

Rekabet Kurumu bayram öncesi et piyasasını yakın takibe aldı! Spekülatif fiyat artışı yapanlar yandı!

Rekabet Kurumu et fiyatlarındaki fahiş fiyat artışları üzerine harekete geçerek Ramazan Bayramı öncesinde piyasayı mercek altına aldı. Son günlerde kırmızı et sektöründe yaşanan fiyat artışları üzerine harekete geçen Rekabet Kurumu uzmanlarının, gerekli inceleme ve gözlem çalışmaları için kolları sıvadı.

Et piyasasında faaliyet gösteren büyük besiciler ile büyük kırmızı et alım-satım merkezlerinde inceleme çalışmalarında bulunan Rekabet Kurumu uzmanları özellikle büyük besicilerin olduğu Kırşehir, Polatlı, İstanbul ve Sakarya gibi yerlere giderek fiyatları araştırıp gerekli inceleme faaliyetlerini sürdürüyor. Öte yandan Rekabet Kurumu’nun kendi ekipleri ile gerçekleştirdiği araştırma çalışmalarının yanı sıra et piyasasında faaliyet gösteren sektör paydaşları, özel sektör kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve ilgili regülasyon kuruluşlarından da bilgi talebinde bulunduğu kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön