13 / 05 / 2024

Rekabet Kurumu bayram öncesi et piyasasını yakın takibe aldı! Spekülatif fiyat artışı yapanlar yandı!

Rekabet Kurumu bayram öncesi et piyasasını yakın takibe aldı! Spekülatif fiyat artışı yapanlar yandı!

Rekabet Kurumu, et fiyatlarındaki fahiş artışlar üzerine harekete geçerek kırmızı et piyasasına yönelik inceleme başlattı. Kurum, Ramazan Bayramı öncesinde et fiyatlarında gereksiz yere haksız kazanç elde edenlere göz açtırmayacak.



SPEKÜLATİF FİYAT ARTIŞI VAR MI?

Rekabet Kurumu bayram öncesi et piyasasını yakın takibe aldı! Spekülatif fiyat artışı yapanlar yandı!

Rekabet Kurumu uzmanlarının ön incelemeleri sırasında özellikle Ramazan ve Ramazan Bayramı bahanesiyle ‘spekülatif fiyat artışı veya arz kısıtlanması olup olmadığını’ araştırdıkları belirtilerek buna göre besi hayvanlarının, fiyat artışı beklentisiyle, kesimlerinin bilerek geciktirilip geciktirilmediğinin tespit edilip ortaya çıkartılacağı ifade edildi.

SORUŞTURMA AÇMA YETKİSİ

Yaklaşık bir yıl önce de et piyasasına yönelik benzeri bir araştırma ve inceleme çalışmalarını başlatan Rekabet Kurumu, gerekli gördüğü durumlarda soruşturma açılmasına karar verebiliyor. Rekabet Kurumu’nun konuyla ilgili mevzuatına göre, kurum gelen başvuru üzerine veya resen ön araştırma kararı alabiliyor. Bu kararın alınmasının ardından ön araştırma yapmakla görevli olan raportör, elde ettiği bilgilerin yanı sıra her türlü delilleri ve konuya ilişkin görüşlerini 30 gün içerisinde Rekabet Kuruluna yazılı olarak iletiyor. Raporun teslim edilmesinin ardından ise Rekabet Kurumu 10 gün içerisinde soruşturma açılıp açılmamasını karara bağlıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön