25 / 08 / 2024

"Rekor geliyor" diyen İslam Memiş gram altın için tarih verdi!


Altın kahini İslam Memiş, rekor kırılacağını belirterek gram altın alacaklara çağrıda bulundu.



ALIM FIRSATI YAKALANABİLİR

Çünkü Çin – Tayvan gerilimiyle alakalı son günlerde yeni haber akışları da gelmeye devam ediyor. Dolayısıyla da orta ve uzun vadeyi göz önünde bulunduran yatırımcılar da doların karşısında değer kaybetmiş enstrümanlara yavaş yavaş giriş yapabilir. Veya buradan tekrar alım yapma fırsatını yakalayabilir diye tahmin ediyorum.

Çünkü enflasyon artmaya devam ediyor, jeopolitik riskler resesyon riski falan derken altın fiyatlarında tekrar yükseliş trendi olabilir ons bazında.

Gram altın tarafındaki hikaye tamamen değişik. İster istemez doların uluslararası piyasalardaki değer artışları içeride dolar / TL kurunun 18.20 lira seviyesinin üzerinde tutulmasına neden oluyor.

YENİ REKORLAR GELEBİLİR

Muhtemelen yılın son çeyreğinde 20-21 lira aralığında bugünkü ekonomik koşullarda bir fiyatlama bekliyoruz. Eğer bu öngörümüz gerçekleşirse gram altın / TL fiyatında yeni rekorlar da görme ihtimalimiz çok yüksek.

Mesela 1.200 – 1.450 bu masada kalmaya devam ediyor. Dolayısıyla emtia fiyatlarındaki bugünkü seviyeler orta ve uzun vade için alım fırsatı verdiğini düşünüyorum.

Özellikle altın alacak düğün yapacak vatandaşlarımızın da önümüzdeki yıl bu fiyatlardan bulamama ihtimali çok yüksek.

Gram altın / TL fiyatının 1.000 lira seviyesinin altına sarkma ihtimalini çok zor görüyorum. Bugünkü koşullar onu gösteriyor. Anca 985'li rakamı göreceğiz ki serbest piyasalarda 1.000'li rakamlar olsun.

"Rekor geliyor" diyen İslam Memiş gram altın için tarih verdi!

EDİTÖR NOTU: Bu haber 29 Ağustos 2022 tarihinde saat 18.33'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,18 Türk Lirası, euro 18,14 Türk Lirası, altının gramı ise bin 17 Türk Lirası değerinde.,

Selçuk Geçer'in dolar yorumunu duyan yatırımcılar döviz bürosuna koştu!

Altının 1450 TL'ye çıkacağını söyleyen İslam Memiş tarih verdi!

13 milyon emeklinin beklediği karar açıklandı! Ek ödemelerin tarihi belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön