27 / 04 / 2024

Re/Max Prime "En İyi Recruiting" ödülü aldı

Re/Max Prime

RE/MAX Prime, kurucusu Şafak Hakan sayesinde tüm RE/MAX şubelerini geride bırakarak "En İyi Recruiting" ödülünü almaya hak kazandı



Kurulmasının üzerinden henüz çok kısa bir süre geçtiği halde RE/MAX Prime, kurucusu Şafak Hakan sayesinde tüm RE/MAX şubelerini geride bırakarak "En İyi Recruiting" ödülünü almaya hak kazandı. Bu ödülle, sadece doğru emlağı hakettiği fiyata satın almak isteyenlerin değil, emlak danışmanlarının da tercihi olduğunu kanıtladı.
RE/MAX ailesinin en yenilerinden biri olan ve birkaç ay önce Şafak Hakan tarafından kurulan RE/MAX Prime, tüm RE/MAX şubeleri içinde "The Best Recruiting" ödülü aldı. Bu ödül, en iyi gayrimenkul danışmanı görüşmelerini yapan broker'lara veriliyor. Daha farklı bir dille anlatmak gerekirse, emlak danışmanlarını RE/MAX bünyesine katmak üzere yapılan görüşmelerde RE/MAX Prime başı çekti ve kısa sürede 6 gayrimenkul danışmanını bünyesine katmayı başardı. Diğer 7 danışmanın ise eğitimlerine devam ediliyor ve eğitim sürecini tamamladıkları anda onlar da RE/MAX Prime ailesinin bir üyesi olacaklar.
"Recruiting" faaliyetleri emlak danışmanlığı hizmeti sunan kuruluşlar için oldukça önemli. Bu faaliyetlerde, esas olarak broker'lar, gayrimenkul danışmanlığı yapan kişilerle bazı görüşmeler yürütüyor. Böylece başarılı danışmanlar, güvenilir bir kurum bünyesine dahil oluyor ve danışmanlık faaliyetlerini o kurum çatısı altında sürdürüyor. Bir anlamda küçük ve başarılı parçalarla, daha büyük ve daha güçlü bir bütün oluşuyor. İşte RE/MAX Prime'ın başarısı da bu: Tüm RE/MAX şubeleri arasında, en kısa sürede en çok emlak danışmanını bünyesine dahil etmiş olmak...
RE/MAX Prime'ın başarısındaki kilit isim elbette Şafak Hakan. İletişim, satış ve koordinasyon becerileri açısından "gurur" olma yolunda ilerleyen Hakan, kurduğu RE/MAX Prime ile gayretli bir broker olarak bir anlamda da imkansızı başarmış. Normal koşullar altında broker'lar, günde 3-4 danışmanla görüşürken, Şafak Hakan bu sayıyı 15'e kadar yükseltmiş ve iki ay içinde toplamda 13 danışmanı bünyesine katmayı başarmış. Şafak Hakan'ın başarısındaki sır, yine iletişim becerilerinde gizli. Öyle ki Hakan, RE/MAX Prime'ı "mükemmel bir oluşum" olarak sunmadan önce, emlak danışmanlarının ne beklediğine odaklanıyor. Danışmanlar, Şafak Hakan'ın yönlendirmesiyle önce ne yapmak istediklerine karar veriyor, sonra hayallerini devreye sokuyorlar. Her şeyin önce akılda ve hayal gücünde başladığını görüyorlar ve sistemli bir çalışmayla, gerek kariyer gerekse kazanç açısından ummadıkları noktalara gelebiliyorlar. Şafak Hakan, bu sistemi anlatırken, "Kişi önce kendine, sonra kuruma, sonra da bana güvenmeli" diyor.
Peki emlak piyasasındaki inişli çıkışlı satış grafiğine ve ülkemizin malum ekonomik durumuna rağmen "kazanmak" mümkün mü? Şafak Hakan, bu konuda iddialı: "Bir gayrimenkul danışmanı 1 ila 8 ay içinde, ayda en az 3 -7 bin arasında bir kazanç sağlayacak hale gelebilir" diyor. Buna ek olarak 2010-2011 yılı "recruiting" hedefini ise 60 gayrimenkul danışmanını ailesine katmak olarak özetliyor. RE/MAX Prime, asıl müşterilerine sunduğu hizmetle ön plana çıkıyor ama o hizmeti sunacak danışmanlarını da işte böyle titiz bir incelemeyle belirliyor. RE/MAX Prime müşterilerine ayrıca hiç bir ücret talep etmeden her türlü danışmanlık hizmeti de veriyor. RE/MAX Prime'a başvuran ev sahipleri, hangi işini nerede en iyi ve en uygun fiyata yaptırabileceğini de öğreniyor. Bir açıdan ev sahibi olanlara hizmette sınır tanınmıyor.
RE/MAX Prime, RE/MAX ailesinin Dudullu'da hizmet sunan başarılı bir şubesi. Şafak Hakan ise bu bölge konusunda ciddi anlamda iddialı. O kadar iddialı ki, İstanbul'un emlak piyasasında gelişmekte olan ve gelecek vaadeden iki ayrı bölgesi bulunduğunu, bunlardan Dudullu-Şerifali bölgesinin 6 bine yakın iş yeriyle Anadolu Yakası'nın Maslak'ı olmaya hazırlandığını belirtiyor. Dudullu'daki yapılanma da son derece hızlı ve çağdaş standartlarda. Kent merkezi konumuna bürünen Dudullu'da, her ihtiyacı karşılayacak pek çok merkez bulunuyor, yeni projeler de buna göre hayata geçiriliyor. Emlak yatırımında yüzde 100'e yakın kâr vaadeden Dudullu'da şu anda site içinde 180 bin TL'ye satılan 2+1 dairenin, bir yıl sonra 350 bine alıcı bulacağı iddia ediliyor.

RE/MAX'ın sağladığı know-how desteği ile yapılanan RE/MAX Prime, emlak sektörünün zengin altyapısı, çalışma prensipleri ve gelişme hedefleriyle emlak alanında bir referans merkezi olma ilkesiyle 2010 yılının ilk aylarında kuruldu. Sadece ev sahibi olmak isteyenlere değil, yatırım amaçlı emlak alım satımıyla ilgilenenlere de rehberlik etmeyi hedefleyen RE/MAX Prime, bu alanda ayrıcalıklı bir danışmanlık anlayışı ile çalışıyor. Özellikle seçkin inşaat firmalarının son yıllarda hayata geçirdiği projeleri kapsayan geniş bir portföye sahip olan RE/MAX Prime, söz konusu firmaların yetkili satıcısı olarak emlak alanında atılım yapmaya hazırlanıyor.
 
RE/MAX Prime'ın kurucusu Şafak Hakan, İktisat Fakültesi Maliye bölümünde tamamladığı eğitiminin ardından basın, tekstil, imalat sektörlerini takiben, emlak alanında da başarısını sürdürüyor. Ocak 2010'dan itibaren RE/MAX Ailesi'ne katılan Şafak Hakan iletişim, satış ve koordinasyon becerilerini, RE/MAX çatısı altında emlak sektörünün hizmetine sunuyor.

Geri Dön