28 / 04 / 2024

Renkli çatılarla esnek seramikler Yapı Fuarı'nda buluştu

Renkli çatılarla esnek seramikler Yapı Fuarı'nda buluştu

Uluslararası Yapı 2009 İstanbul Fuarı'nda, renkli çatılardan esnek seramiklere kadar yaklaşık 10 bin 500 ürün sektör profesyonelleriyle buluşuyor



Yapı sektörününtüm bileşenlerini bir araya getirenen büyük ve en önemli yapı malzemeleri fuarı Uluslararası Yapı 2008 İstanbul Fuarı'nda bu sene de katılımcılara ve sektöre yön verecek yenilikler sergileniyor. 32.'si düzenlenen fuar 60 bin metrekare alanda, TUYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde dün başladı. 10 Mayıs Pazar gününe devam edecek fuara 65'i doğrudan yurtdışından olmak üzere 803 firma katılıyor. 100 bine yakın ziyaretçinin beklendiği fuarda 10 ayrı salonda yaklaşık 10 bin 500 ürün ve 3 bin'e yakın marka temsil ediyor.

Sıcaktan  soğuktan koruyor

Çanakkale Seramik & Kalebodur Türkiye'nin ilk ve tek porselen özellikli klinkerini sergiliyor. Ürün dışarıdaki havaya karşı koruma görevi üstleniyor.

Seranit'ten cam ve porselenin uyumu

Seranit, dünya trendlerinden yola çıkarak oluşturduğu yeni koleksiyonundan "Calcata" serisini "Serahome" konsepti içinde yenibir seri olarak tasarlayarak, Türk seramik sektörüne ve evlere yeni estetik yaklaşımlar sunuyor. "Calcata" üzeri camlı,  farklı efektlerden oluşan mermer görünümlü bir seri.

Şimdi seramikler de esniyor

Çanakkale Seramik&Kalebodur tararından üretilen Kalesinterflex, 1000x3000x3mm'lik üretim boyutu ile dünyanın tek esneyebilen, en hafif, en ince ve en büyük boyutlu porselen seramiği özelliği taşıyor. Yeni renkleri ve yüzeyleri ile Yapı Fuarı'nda yerini alan Kalesinterflex'in hafifliği özellikle bina yüklerine gelecek ağırlığı azaltmada büyük önem taşıyor. Ürün uygulamalarda ebatsal özgürlük sağlıyor.

Anahtar taşıma ve kaybetme derdine son

Kale Endüstri Holding çatısı altındaki Kale Kilit tarafından geliştirilen KaleX5 Otomat'ta, klasik anahtarlı sistemlerden farklı olarak kapıyı açmak için cüzdan veya çantanızı kapıya yaklaştırmanız yeterli. Kart, rozet yerine takı-lan özel anten cihazı ile yaklaşık 3-7 cm mesafeden, 1 saniye gibi kısa bir süre içinde kilidi açıyor.

Tasarruflu yalıtım ön plana çıkıyor

Betek, tüm ürünleri ile birlikte silikonlu boyalar, Vital su bazlı vernik ve mobilya sistemleri, 2009 renk koleksiyonu, tüketicinin evindeki küçük tamirat işlerinde kullanabileceği etkin çözüm paketi ürünleri ve Capatect ısı yalıtım sistemi ürünlerini Yapı Fuar'ında sergiliyor.

Başak'tan renkli kiremitler

`Başak Çatı & Cephe Sistemleri, Başak Art Renkli Kiremit Serileri'nde, son teknoloji üretim araçları ilekiremitler renklendirilerek, çatılarda yeni görünümler ve özgün tasarımlar oluşturuluyor. Başak kiremit fuarda, "Natura", "Antik", "Harmony" ve "Taraftar" serilerini sergiliyor.

Betofiber'den elyaf katkılı beton

Teknik Holding çatısı altındaki Betofiber, fuarda cam elyaf katkılı prekast betonunu tanıtıyor. GRC (ElyafKatkılı Beton) ürünleri depreme karşı dayanıklılığı, klasik sisteme göre daha hafif olması, kullanım maliyetinin çok uygun olması ve hacimsel avantajı, montaj hızından dolayı tercih ediliyor. Ürünler pürüzsüz yüzeyi, yüksek ısı ve ses yalıtımı özelliği ile dikkat çekiyor.

Enerji üreten çatılar geliyor

Onduline Avrasya,güneş enerjisi ile çalışan fotovoltaik çatı panellerini Türk müşterileri ile ilk kez buluşturuyor. Yeşilçatı Ondugreen ile ise çatılar adeta bahçeye dönüyor.

Borusan-Pro ile dayanıklı yapılar

Borusan Mannesmann Boru depreme karşı dayanıklı binalar inşa edilmesinde önemli rol üstlenen Borusan-PRO ürününü tanıtıyor. Mekanik özellikleri itibarıyla güçlendirilen ve daha yüksek dirence sahip olan Borusan-PRO, konut ve her türlü çelik konstrüksiyon yapımına uygun özellikler taşıyor. Aynı ağırlıktaki profillere göre, burkulma, burulma ve eğilmeye karşı daha üstün bir direnç gösteriyor.

Sabah Emlak


Geri Dön