27 / 04 / 2024

İnşaat sektörü Adana İnşaat Fuarı'nda buluştu!

İnşaat sektörü Adana İnşaat Fuarı'nda buluştu!

İnşaat sektörü temsilcileri TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açan Adana İnşaat Fuarı'nda buluştu. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, fuarın Adana ve bölgesindeki inşaat sektörüne bağlı sanayiyi de hareketlendireceğini söyledi.



Adana İnşaat Fuarı, TÜYAP  Adana  Fuar ve Kongre Merkezindeki yoğun katılımlı bir törenle ziyaretçilerine kapılarını açtı. 


2016 yılında fuar sezonunun başarılı ve yüksek katılımlı geçtiğini belirten TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, inşaat fuarına olan ilgi ve katılımın önceki yıla göre artış kaydettiğini söyledi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Irak, İran, Lübnan, Azerbaycan ve Gürcistan'ın yanı sıra yurt içinden de 40'a yakın şehirden gelen katılımcıların bulunduğunu belirten Alagöz, "Fuarımızın güzel iş bağlantıları kurmaya vesile olacağına inanıyorum" dedi. 


İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu ise, "Bu fuar, sektörü hareketlendirme ve Adana ile bölgesindeki inşaat sektörlerine bağlı olarak sanayi sektörünü hareketlendirme açısından çok faydalı. Geçen yıllara göre daha hareketli ve kalabalık. Bu da bize umut ve moral veriyor" dedi. Hükümetin son 1,5 yılda çıkardığı yasaların çoğunlukla inşaat sektörüne yönelik olduğunu bildiren AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan da, "Önümüzdeki yıllarda da sektörün önünü açacağız" şeklinde konuştu. 


Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kentte konut satışının geçen yıl 2015'e göre yüzde 18 arttığını belirtirken Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de şehirlerin estetik bir mimariye sahip olması ve daha nitelikli yapılar inşa edilmesi gerektiğini anlattı. Fuar 19 Şubat'ta sona erecek.


Dünya


Geri Dön