15 / 05 / 2024

Resesyon başladı! Dolar, altın, gümüş fiyatları mercek altına alındı!

Resesyon başladı! Dolar, altın, gümüş fiyatları mercek altına alındı!

Resesyon başladı. Bu süreçten sonra küresel piyasada dolar, altın, gümüş fiyatları yakın merceğe alındı. İşte dolar, altın, gümüş tarafındaki son gelişmeler!



ALTIN, DOLAR, GÜMÜŞ TARAFINDA NE YAŞANIYOR?

Altın fiyatlarında yaşanan düşüş paralel olarak gümüşte de kendini gösterdi. Ancak bugün altın yeniden yükseliş eğilimi göstermeye başladı. Dolar kurundaki yukarı yönlü hareket de davam ediyor. Bu süreçte uzmanlar alım-satım yapacaklara kritik uyarılarda bulundu. Eylül-ekim dönemlerine dikkat çekildi.

Küresel düzeyde yüksek enflasyon tüm ülkeleri ekonomik olarak zor bir duruma sokuyor. Özellikle Almanya gibi ülkeler bile yüksek enflasyon ile karşı karşıya kaldı. Fiyatlardaki hızlı artış tüm dünyada kendini hissettirirken pek çok kişi krizin sebebini araştırıyor.

Yüksek enflasyonun ayak sesleri pandemi ile duyulmaya başladı. Salgınla birlikte evlere kapanan kişilerin tüketim alışkanlıkları da değişikliğe uğradı. Salgın döneminde hizmetlere dönük taleplerde azalma görülürken, ürünlere dönük talep arttı. Ancak talebin karşılanması noktasında üretim yetersiz kaldı. Dünya üzerinde arz ve talep arasındaki uçurum bu dönemde daha da arttı.  Pandemi sonrası normal hayatlarına dönmek isteyen vatandaşlar ise üst üste gelen krizlerle karşılaştı.  Daha sonra patlak veren Rusya – Ukrayna savaşı gibi nedenlerle bu durum katladı. Pandemi döneminde ülkemizde çalışanlara ve işverenlere farklı destek paketleri sunuldu. Ekonomik krizden vatandaşların en az etkilenmesi için çeşitli tedbirler alındı. Ortaya çıkan enflasyon içinde hükümet tarafından kimse enflasyon altında ezilmeyecek vurgusu yapıldı. Bu çerçevede asgari ücrete ara zam yapılırken emekli maaşında düzenlemeye gidilerek en düşük emekli maaşı 3.500 TL seviyesine getirildi.

Vatandaşlar yapılan zamlarla nispeten enflasyonla mücadele edebilecek seviyeye ulaştı. Ancak döviz kurundaki yükseliş, altın ve gümüş gibi yatırım araçlarının fiyatlarındaki artışın diğer ürünlerin fiyatlarına da artış olarak yansıyabileceği endişesini doğurmaya engel olamadı.

Ekonomistler tek görüşte birleşti! Altın için önemli uyarı

Ucuz konut satışı başlıyor! TOKİ 24 ilde harekete geçti

160 KW altı elektrikli araçlar var mı? 160 KW altı elektrikli araçlar hangileridir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön