05 / 05 / 2024

Resesyon endir? Resesyon ne anlama geliyor?

Resesyon endir? Resesyon ne anlama geliyor?

Resesyon kelimesinin anlamı merakla araştırılıyor. Küresel piyasalarda resesyon endişesi gündemde yer alıyor. Vatandaşlar Resesyon nedir? şeklinde araştırmalar yapıyor? İşte o detaylar!



RESESYON NASIL OLUŞUR?

Bir resesyondan bahsedebilmek için birbirini izleyen iki çeyrek dönemin olumsuz ekonomik büyüme bildirmesi veya ülke tarafından ölçülen Gayri safi Yurtiçi Hasılanın izlenmesi yeterli olmaktadır. Büyüme oranında gelişen 1 puanlık düşüş neticesinde, 80 ile 100 bin kişi aralığındaki işsiz kitlenin iş bulması imkansızlaşır. Bu süreçte, yatırım eğrileri düşer ve yeni iş kurmayı planlayanlar, bekleme sürecine geçer. Ülkelerin resesyon süreci yaşaması sıklıkla görülmese de 1960-2007 yıl aralığında 21 gelişmiş ülke ekonomisi 122 resesyon yaşamıştır. FED yetkilileri geçtiğimiz günlerde açıklanan faiz kararlarının arkasında yer alıyor. Toplantıda, 1994’ten bu zamana kadar ilk defa gerçekleşen 75 baz puanlık faiz artışının temmuz toplantısı dışında da tekrar yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön