07 / 05 / 2024

Resmen açıkladılar! Dev otomobil üreticisinde bir devir sona eriyor!

Resmen açıkladılar! Dev otomobil üreticisinde bir devir sona eriyor!

Otomobil üreticileri adım adım elektrikli modellere geçiş yapmaya çalışırken rakiplerine karşı da avantaj sağlamaya çalışıyor. Sektörün devlerinde Audi’de de bir devir sona eriyor. İşte detaylar…



Otomobil devlerinden Audi’nin 2033 yılına kadar aşamalı olarak içten yanmalı motora sahip modellerin üretimini sonlandırmayı planladığını öğrenildi. Otomobil üreticileri adım adım elektrikli modellere geçiş yapmaya devam ediyor. Bir yandan da içten yanmalı motorlara sahip modellerine de veda eden otomobil üreticileri belirli bir planlama dahilinde bu süreci tamamlayacak.

2030’A KADAR AŞAMALI SÜREÇ İŞLEYECEK

Elektrikli otomobil üreticileri denince akla gelen ilk markalardan biri olan Audi elektrikli modeller konusunda büyük adımlar atmaya devam ediyor. Shiftdelete’de yer alan habere göre, Alman otomobil üreticisi yaptığı basın açıklamasında gelecek planları ile ilgili detayları duyurdu. Buna göre Audi, içten yanmalı modellerin planlanan şekilde aşamalı olarak kaldırılmasından önce 2030 yılına kadar küresel tesislerinde elektrikli araçların üretimine başlayacağını bildirdi.

Resmen açıkladılar! Dev otomobil üreticisinde bir devir sona eriyor!

Almanya’daki Ingolstadt fabrikası, gelecek yıl Q6 E-Tron SUV modellerin üretimine başlayacak. Audi daha sonra ise yine Almanya’daki Neckarsulm ve San José Chiapa (Meksika) ile Gyor (Macaristan) fabrikalarında elektrikli modeller üreteceğini duyurdu. Alman üretici Audi, yaptığı açıklamada 2029 yılına kadar her küresel fabrikasında yerel koşullara bağlı olarak en az bir elektrikli model üreterek süreci ilerletmek istiyor.

Otomobil üreticileri adım adım elektrikli modellere geçiş yapmaya çalışırken rakiplerine karşı da avantaj sağlamaya çalışıyor. Sektörün devlerinde Audi’de de bir devir sona eriyor.


Geri Dön