13 / 05 / 2024

Resmen harekete geçildi! Emlakta bunu yapanlara 155 lira ceza

Resmen harekete geçildi! Emlakta bunu yapanlara 155 lira ceza

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, son dönemde tüketiciyi yanıltıcı ve aldatıcı fiyat, ifade ve fotoğraflar içeren ancak doğru olmayan emlak ilanları için incelemede bulundu.



Reklam Kurulu tüketiciler tarafından son dönemde internet üzerinden yanıltıcı ve aldatıcı tanıtımlarla ilgili sıkça başvuruda bulunulduğunu ifade etti.  Bu başvurularda, tüketicilere ilandaki uygun fiyatlı dairelerin halen satılık veya kiralık olduğu bilgisi verilmesine rağmen söz konusu daireleri görmek için taşınmaz ticareti yapan işletmelere gidenlere dairenin satıldığı/kiralandığı, sahibinin satmaktan/kiralamaktan caydığı, ilandaki bilgilerin yanlış girildiği gibi gerekçelerle başka dairelerin satılmaya veya kiralanmaya çalışıldığı şikayetleri de bulundu.

Öte yandan, ilandaki dairelerin halen satılık veya kiralık olduğu bilgisi verilmesine rağmen söz konusu daireleri görmek isteyen tüketicilere evlerin ve evlere ait fotoğrafların gösterilmediği, ilan ve tanıtımlarda yer alan görsellerin başka dairelere yönelik olduğu hususlarını içeren başvurular da geldi.


Geri Dön