Ekonomi

Resmi Gazete’de yayımlandı! İşverenden çalışana fatura desteği! İşte detaylar!

Resmi Gazete'de yayımladı. İşverenlerden çalışanlara dev fatura desteği geliyor. İşte detaylar!

ÇALIŞANA FATURA DESTEK ÖDEMESİ!

Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre, işverenler çalışanlarına 1000 TL destek ödemesinde bulunacak.

İşte konuya dair merak edilen detayları…

İşverenler, çalışanlarına elektrik, doğal gaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere 30 Haziran 2023 tarihine kadar geçerli olacak ilave olarak 1000 TL destekte bulunacaklar. Bu destek bağlamında, prime esas kazanç dahil edilmeyecek ve bu tutar üzerinden gelir vergisi de hesaplanmayacaktır.

AK PARTİLİ İSİM BU HABERİN SİNYALLERİNİ VERMİŞTİ!

Bu destek ödemesine dair geçtiğimiz haftalarda detayları AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş duyurmuştu. Doğalgaz ve Elektrik Desteği için açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, şu ifadeleri kullanmıştı;

"Hem işverenler hem çalışanlar rahatlığa ulaşmış olacaklar. Kanunun yürürlülük tarihinden itibaren 1 Temmuz 2023 tarihine kadar işverenler, çalıştıkları kişilere Elektrik, doğalgaz yardımı yaptıkları zaman vergi indirimi alacaklar. İşverenler 1 Temmuz 2023 tarihine kadar 1000 liraya kadar yaptıkları yardımlar ile gelir vergisi ve sigorta primlerinden muaf tutulacaklar."

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ BUGÜN YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?

2022 Kasım ayı için Aile Destek Paketi ödemeleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından Aile sosyal yardım parasının duyurusunun yapılması bekleniyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile destek programı başvuruları pek çok kişinin merak ettiği konulardan biridir. Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

450 ile 600 TL arasında değişen bu tutarlar Bakanlık tarafından en fazla 12 ay süre ile Aile Destek Programı ödemesi yapılır. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi izleyen Temmuz ayı içine gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.

Takbis neyi ifade eder? Takbis ne demek?

65 yaş üstü tapu vekalet verebilir mi?

Aile yardım desteği ne zaman yatacak?