27 / 04 / 2024

Resmi Gazete'de yayımlanmıştı: Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 bin işçi alımı süreci resmen başladı!

Resmi Gazete'de yayımlanmıştı: Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 bin işçi alımı süreci resmen başladı!

İş arayanların merakla takip ettiği Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımının tüm detayları açıklandı. TTK 25 Eylül saat 00.01 itibariyle başvuruları almaya başlayacak. İşte iş başvurularına ilişkin tüm detaylar...



Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılacak olan Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi alımı başladı. Başvurular kapsamında Karabük’ten 100, Bartın’dan 400 ve Zonguldak’tan bin 500 olmak üzere 2 bin işçi alımı süreci başlamış olacak.

Bartın, Zonguldak ve Karabük’ün de aralarında yer aldığı 2 bin madenci alımı süreci 25 Eylül 00.01 itibariyle başlarken 29 Eylül günü sona erecek.

Resmi Gazete de yayımlanmıştı: Türkiye Taşkömürü Kurumu na 2 bin işçi alımı süreci resmen başladı!

TAŞKÖMÜRÜ KURUMU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Şentürk, gazetecilere, bugün itibarıyla 2 bin işçinin alım başvurularının başladığını belirtti.

Vatandaşların kuruma gelmeden de başvurularını yapabildiğini ifade eden Şentürk, "ALO 170 üzerinden, iletişim hatları ve e-şube üzerinden kurumumuza gelmeye gerek kalmadan başvurular şu anda devam etmektedir. Özellikle 2019'da oluşan kalabalık ortamın bugün oluşturulmamasından dolayı, özellikle ALO 170 iletişim hattına, genel müdürlüğümüze ve tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Şentürk, başvuruların 5 gün süreceği bilgisini vererek "Bu önemli bir konu. 18 yaşını tamamlamış ve 32 yaşından gün almamış vatandaşlarımız 29 Eylül 2023 saat 23.59'a kadar başvurularını yapabileceklerdir" ifadesini kullandı.

Resmi Gazete de yayımlanmıştı: Türkiye Taşkömürü Kurumu na 2 bin işçi alımı süreci resmen başladı!

İŞÇİLER KURA İLE SEÇİLECEK

2 bin işçi alımın yapılacağı iş başvuruları, E-Şube ve Alo170 üzerinden yapılacağı belirtildi. İş Kur Müdürlükleri’nden başvuru alınmayacağı öğrenildi. Başvuru şartlarında; 18 yaşını tamamlamış olmak ve 32 yaşından gün almamış olunması gerekiyor. Bartın 400 işçi alımı için Bartın’da, Karabük 100 işçi alımı için Yenice ilçesinde, Zonguldak işçi alımı için Zonguldak’ta ikamet etme şartı aranıyor.

Noter kurası sonucu asıl olarak belirlenen adaylardan TTK Beden Gücü Yönergesine göre istenecek olan sağlık muayenesine göre "Yeraltı Pano Ayak Üretim İşçiliği sanatında çalışır" raporu alamayan, başvuru koşullarını taşımayan, istenen belgeleri süresi içerisinde mazeretsiz teslim etmeyen, yetkili birimlerce yapılacak olan arşiv araştırmasına göre işe girmesine engel bir suçu olanlar ile işi bırakanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak üzere işe davet yapılacak.

Başvuruların alınmasının ardından oluşacak olan aday listesinden Zonguldak için bin 500 asil 750 yedek aday, Karabük için 100 asıl 50 yedek aday, Bartın için 400 asıl 200 yedek herhangi bir sözlü ve yazılı sınav yapılmaksızın noter kurası ile seçilecek. 

Zonguldak Site Spor Salonu’nda 13 Ekim 2023 tarihinde 14.00’te başlayacak kura çekimi ile adaylar tespit edilecek. 20 Ekim günü Karabük’te, Bartın’da yapılacak kura ile adaylar belirlenecek.

Üniversite öğrencilerine müjde! Destek ödemesi için başvurular başladı! Sakın kaçırmayın!

İnegöl Belediyesi konut imarlı 5 arsa satacak!

Altında sürpriz gelişme! Altının efendisi İslam Memiş yeni alım fırsatını açıkladı, tarih verdi!


Geri Dön