02 / 05 / 2024

Resmi verilerle belgelendi! İstanbul için korkunç rakam!

Resmi verilerle belgelendi! İstanbul için korkunç rakam!

Asrın felaketi sayılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’la ilgili korkunç bir veri ortaya çıktı. Yapılan araştırmada İstanbul genelindeki binaların yüzde kaçının 2000 yılı öncesi inşa edildiği belirlendi.



Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremler, Türkiye’nin deprem gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Uzun zamandır beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili bir haber yapan uluslararası yayın kuruluşu Al Jazeera, kentteki yapı stokunun ne kadarının 2000 yılı öncesi deprem yönetmeliğine göre yapıldığını ortaya çıkardı.

Resmi verilerle belgelendi! İstanbul için korkunç rakam!

Başta Kahramanmaraş olmak üzere, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da büyük yıkıma yol açan depremler, Türkiye’de olduğu gibi tüm dünyada günlerdir bir numaralı gündem maddesi.

Merkezi Katar’da bulunan Al Jazeera televizyonu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerinin “’Sıradaki biz miyiz?’ diye soran İstanbullular arasında büyük korkuya yol açtığını” bildirdi. Al Jazeera, deprem uzmanlarının, yıllardır İstanbul’da büyük bir deprem beklediğine dikkat çekerek, İstanbul’da yaşayan vatandaşların görüşlerine yer verdi.

Konuyla ilgili görüş bildiren ve İstanbul'da doğup, büyüdüğünü söyleyen Ayşegül Rahvancı, yaklaşık 25 yıllık bir binada yaşadığını ve olası bir deprem nedeniyle büyük stres yaşadığını belirterek “Kira fiyatları çok yüksek olduğu için daha yeni bir evde kalamam” diye konuştu.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde ikamet eden ve 50 yıldan eski bir apartmanda yaşayan Zeynep Urs ise “Yeni bir eve taşınmayı isterdim ancak makul fiyatlara bir ev bulmak şu anda çok zor” dedi.

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yaşayan Uğur Kumtaş da, yaşadığı binaya güvendiğini ancak depreme başka bir yerde yakalanmaktan korktuğunu söyledi.


Geri Dön