18 / 05 / 2024

Resmi verilerle belgelendi! İstanbul için korkunç rakam!

Resmi verilerle belgelendi! İstanbul için korkunç rakam!

Asrın felaketi sayılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’la ilgili korkunç bir veri ortaya çıktı. Yapılan araştırmada İstanbul genelindeki binaların yüzde kaçının 2000 yılı öncesi inşa edildiği belirlendi.



İSTANBUL’DAKİ BİNALARIN YÜZDE 70’İ 2000 YILI ÖNCESİ YAPILDI!

Haberde, nüfusu 20 milyondan fazla olan İstanbul’da yaşayan çok sayıda kişinin benzer bir korku içerisinde bulunduğu, Kahramanmaraş depremleriyle birlikte bu endişelerin daha da arttığı vurgulandı

Resmi rakamlara göre, İstanbul’da 2000 yılı öncesinde inşa edilen bina sayısının 817 bin olduğu vurgulanan haberde, bunun, kentteki yapı stokunun yüzde 70'i olduğu bildirildi.

Resmi verilerle belgelendi! İstanbul için korkunç rakam!

“İNŞAAT SEKTÖRÜNDE YOLSUZLUK ÇOK YÜKSEK!”

Haberde görüşlerine yer verilen Yıldız Teknik Üniversitesi Jeoloji Profesörü Şükrü Ersoy, İstanbul depreminin kesin olduğunun altını çizerek Eğer deprem bugün yaşansa bizim için sürpriz olmaz” açıklamasında bulundu. Ersoy, son depremlerde yeni binaların da yıkıldığına dikkat çekerek, “Türkiye inşaat sektöründe yolsuzluk o kadar yüksek ki bu nedenle birçok usulsüzlük yaşanıyor” iddiasında bulundu.


Geri Dön