29 / 04 / 2024

Reuters’tan çarpıcı analiz: Esnaf daha fazla kira yardımı bekliyor!

Reuters’tan çarpıcı analiz: Esnaf daha fazla kira yardımı bekliyor!

İkinci Kovid-19 dalgası Türkiye'nin kemer sıkma ve yüksek faiz politikasını teste tabi tutuyor, kısıtlamalar ekonomik zorlukları artırıyor. Bazı analistler, yetkililerin sıkı para politikasına sadık kalacağını söylerken bazıları ise şüpheyle bakıyor. Esnaf daha fazla kira yardımı talep ediyor.



İkinci Kovid-19 dalgası Türkiye'nin kemer sıkma ve yüksek faiz politikasını teste tabi tutuyor, kısıtlamalar ekonomik zorlukları artırıyor. Reuters'a konuşan bazı analistler, yetkililerin sıkı para politikasına sadık kalacağını söylerken bazıları ise şüpheyle bakıyor. Ücret desteği ve işten çıkarma yasağı sürse de, esnaf daha fazla vergi ve kira yardımı talep ediyor.

Sözcü'de yer alan habere göre; koronavirüs vaka sayılarındaki artış ve ekonomide yaşanacak yeni bir gerileme daha yüksek faiz oranlarını isteksizce kabul eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu tutumunu devam ettirip ettirmeyeceğini ve daha fazla kemer sıkma ihtiyacını test edebilir.

Ücret desteği ve işten çıkarma yasağı devam etse de, esnaf daha fazla vergi ve kira yardımı talep ediyor. 

'DURUM ÇOK KÖTÜ'

Bahardaki ilk koronavirüs tedbirlerinde İstanbul'daki restoranını açık tutabilmek için çektiği krediyi yeni ödemeye başlayan ve salgın sebebiyle yeni getirilen kısıtlamalar kapsamında restoranı sadece paket servis verebilen 43 yaşındaki Nurten Karagöz, "Durum çok kötü. Ödeyemeyeceğimiz borçlarımız var ve giderek artıyor. Restoranı kapatsam bile hala kira ödemek zorundayız" diye konuştu.

Ankara'da esnaflar kira artışlarının dondurulmasını istiyor!


Geri Dön