02 / 05 / 2024

Reyhanlılılar sınırda ev yapımına karşı çıkıyor!

Reyhanlılılar sınırda ev yapımına karşı çıkıyor!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde evleri, yapımı süren baraj nedeniyle sular altında kalacak olan 170 haneli Mehmetbeyli köyü ile Karakaya Mahallesi'nde oturan vatandaşlar kendilerine verildiğini söyledikleri Suriye sınırına yakın yerde ev yapılmasını istemiyor




Köy azası Hüseyin Daşer, köylüler olarak, Suriye sınırına 500-600 metre mesafede ev yeri istemediklerini söyledi. Daşer, "Mehmetbeyli köyü ve Karakaya Mahallesi Reyhanlı Barajı suları altında kalıyor. Köye 2-3 kilometre mesafedeki sınıra yakın yerde oturmak istemiyoruz. Burası daha önce mayınlı bölge olarak belirtilmişti. Diğer köylerde yaşanan bazı olumsuzlukları yaşamak istemiyoruz.” dedi 


Sınırda ev yapımına karşı çıkan köylü kadınlardan Leyla Karadağ, Arife Aktepe, Fazilet Söyler, Gülay Koç, sınır yerine daha farklı bir yere gitmek istediklerini belirtti. 


Muhtar Mahmut Atlar, sunulan 3 seçenekten sonra alınan kararla sınıra 500-600 metre mesafede bulunan 506 dönümlük 71-72-74 alana gerekli alt yapısı ile konut yapılacağını, hatta fakir ve yeşil kartı olanlara devlet tarafından yapılacak evlerin hibe edileceğini ifade etti. Atlar, "Tıkraya ve Bükülmez köylerinde verilmek istenen yerler kabul görmedi. Köyümüze yakın Zoboyhöyük mıntıkası kararlaştırıldı. Her türlü izinlerden sonra isteyenler için bölgede ev yapılacak." şeklinde konuştu.


Yetkililer ise herhangi bir zorlama olmadığı ve evleri ile kendilerine ait olan taşınmazların bedelinin de ödeneceği belirtilirken, maddi durumları iyi olmayan ve yeşil kartı bulunan 42 kişiye de bedelsiz olarak ev yapılacağını söyledi.


Kırıkhan Olay


Geri Dön