17 / 05 / 2024

hatay reyhanlı barajında kalan evler

hatay reyhanlı barajında kalan evler

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde evleri, yapımı süren baraj nedeniyle sular altında kalacak olan 170 haneli Mehmetbeyli köyü ile Karakaya Mahallesi'nde oturan vatandaşlar kendilerine verildiğini söyledikleri Suriye sınırına yakın yerde ev yapılmasını istemiyor

Hatay'da 3.6 büyüklüğünde deprem oldu! SON DAKİKA! AFAD duyurdu!

Hatay Reyhanlı'da saat 11.32 sıralarında 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte detaylar...

TOKİ Hatay Reyhanlı 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Hatay Reyhanlı 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Hatay Reyhanlı'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Hatay Reyhanlı'da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Hatay Reyhanlı konut projesi...

Hatay Reyhanlı için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili Reyhanlı ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Hatay Reyhanlı için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hatay Reyhanlı'da 11.2 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Mersin 2. İcra Dairesi, Hatay ili, Reyhanlı ilçesinde yer alan gayrimenkulleri 11 milyon 250 bin TL'ye satıyor.

Yusufeli Barajı'nda geri sayım başladı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde 6,5 yıldır inşaatı devam eden 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda son metreküp beton dökme işlemi gerçekleşti.

Hatay Reyhanlı'ya millet bahçesi müjdesi!

Osmanlı döneminde önemli ticaret ve mesire yeri olarak kullanılan Hatay'ın Reyhanlı ilçesine millet bahçesi inşa edilecek.

Yusufeli Barajı'nda yüzde 87'lik fiziki gerçekleşme sağlandı!

Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın inşaatında yüzde 87'lik fiziki gerçekleşme sağlandı.

TOKİ Hatay Amik-Afrin Projesi İnşaatı ihalesi yarın!

Hatay Amik-Afrin (Reyhanlı Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 75'i tamamlanıyor!

Çalışmaların hız kesmeden devam ettiği Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 75'ini tamamlayacak olan  ''3 milyonuncu metreküplük betonun dökümü'' yarın törenle yapılacak.

TOKİ Hatay Amik-Afrin Projesi İnşaatı ihalesi 3 Temmuz'da!

Hatay Amik-Afrin (Reyhanlı Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 3 Temmuz tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

Türk Kızılayı'ndan Hatay Reyhanlı'da lojistik merkezi yapım işi ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Hatay İli, Reyhanlı İlçesi, İbrahimpaşa Mahallesi'nde lojistik merkezi yapım işi ihale ediyor. 

Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı!

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde yapımı sürdürülen Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı.

hatay reyhanlı barajında kalan evler Haberi

hatay reyhanlı barajında kalan evler


Köy azası Hüseyin Daşer, köylüler olarak, Suriye sınırına 500-600 metre mesafede ev yeri istemediklerini söyledi. Daşer, "Mehmetbeyli köyü ve Karakaya Mahallesi Reyhanlı Barajı suları altında kalıyor. Köye 2-3 kilometre mesafedeki sınıra yakın yerde oturmak istemiyoruz. Burası daha önce mayınlı bölge olarak belirtilmişti. Diğer köylerde yaşanan bazı olumsuzlukları yaşamak istemiyoruz.” dedi 


Sınırda ev yapımına karşı çıkan köylü kadınlardan Leyla Karadağ, Arife Aktepe, Fazilet Söyler, Gülay Koç, sınır yerine daha farklı bir yere gitmek istediklerini belirtti. 


Muhtar Mahmut Atlar, sunulan 3 seçenekten sonra alınan kararla sınıra 500-600 metre mesafede bulunan 506 dönümlük 71-72-74 alana gerekli alt yapısı ile konut yapılacağını, hatta fakir ve yeşil kartı olanlara devlet tarafından yapılacak evlerin hibe edileceğini ifade etti. Atlar, "Tıkraya ve Bükülmez köylerinde verilmek istenen yerler kabul...