30 / 04 / 2024

Reysaş GYO Kocaeli'deki deposunu 14.4 milyon TL'ye sattı!

Reysaş GYO Kocaeli'deki deposunu 14.4 milyon TL'ye sattı!

Reysaş GYO Kocaeli Çayırova Akse Mahallesi'nde bulunan 8 bin 312 metrekarelik deponun 14 milyon 400 bin TL bedelle "Sat ve Geri Kiralama" yöntemiyle satılması için Yapı Kredi Finansal Kiralama ile finansal kiralama sözleşmesi imzaladı.



Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yeni depo yatırımlarında kullanmak amacı ile Kocaeli Çayırova Akse Mahallesi'nde bulunan 8 bin 312 metrekarelik deponun 14 milyon 400 bin TL bedelle "Sat ve Geri Kiralama" yöntemiyle satılması için Yapı Kredi Finansal Kiralama ile finansal kiralama sözleşmesi imzaladı.


Açıklama:

Şirketimizin 11/07/2017 tarih ve 384 sayılı Yönetim Kurulu Kararı doğrultusunda; yeni depo yatırımlarımızda kullanmak amacı ile Kocaeli İli Çayırova İlçesi Akse Mahallesi 2088 Ada 2 Parsel üzerindeki 8.312 m2'lik deponun 14.400.000 TL bedelle "Sat ve Geri Kiralama" yöntemiyle satılması, sözleşme sonunda veya sözleşmenin ilk yılı bittikten sonra kalan borç kapatılarak, şirketimiz tarafından portföyümüze geri alınması için şirketimiz ile Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O. arasında Finansal Kiralama Sözleşmesi imzalanmıştır. Gayrimenkul satış işleminin tamamlanmasını müteakip 1-5 yıl içinde portföye yeniden dahil edileceğinden, bu işlemin normal bir Maddi Duran Varlık Satışı gibi değil de bir finansman işlemi olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Konu hakkında yapılacak ilk Genel Kurul'da ortaklarımıza detaylı bilgi verilecek olup, satış işleminin faaliyetlerimize ve gelirlerimize olumsuz etkisi olmayacaktır. 

Kamuoyunun ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.


Dosya için tıklayın


Geri Dön