Kent Haberleri

Rezerv alan mağdurları tepkili: Bize evimizin değeri verilmeyecek!

Deprem bölgesinin rezerv alan çıkmazı devam ederken, depremzedelerden tepki geldi. Rezerv alan yasası netleşmediği için depremzedeler mağdur olacaklarını dile getiriyor. İşte detaylar ve Bakan Kurum'un o açıklaması...

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden 11 il etkilenmiş ve 53 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti. Depremzedelerin mağduriyeti sürüyor ve yaşadıkları sorunlar sık sık gündeme geliyor. 

Sözcü'den Gülnur Saydam'ın haberine göre; Hatay Defne'de evleri rezerv alanda kalan ve hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden mülksüzleşme ile karşı karşıya gelen depremzedeler yaşanan bu duruma tepki gösterdi. 

REZERV ALANDAKİ PROJELERE DIŞARDAN KİMSE ALINMAYACAK

Yeniden Çevre Şehircilik Ve İklim Bakanı olan Murat Kurum, deprem bölgesine bir ziyarette bulundu. Rezerv alan adı altında mülksüzleşme ile karşı karşıya olan depremzedelerle görüşmedi. Bölgede açıklamalarda bulunan Kurum'un depremzedeler ile ilgili cümleleri havada kaldı. 

"Rezerv alanda yaptığımız şehrin merkezinde yaptığımız projelerde burada oturan vatandaşımızın haricinde hiçbir vatandaşımızı bu yerlere almayacağız. Burada kim yaşıyorsa kim komşu ise yine komşuluk ilişkisini aynı mahallede devam ettirsin istiyoruz" açıklamasında bulunan Bakan Kurum, bu nedenle rezerv alanlarda herhangi bir ilçeden mahalleden bu alanlara hiçbir vatandaşın gelmeyeceğine dikkat çekti. 

Bakan Murat Kurum'un bu açıklamasına depremzedeler tepki gösterdi. Bir depremzede, "Çevre ve Şehircilik şunu söylüyor; 5 Şubat tarihindeki değerini vereceğiz. Benim 500 metre arsam var bana müteahhit depremden önce yüzde 40 veriyordu. Yüzde 40, 4 konut yapar. 4 konut 20 milyon TL yapar. Bana 20 milyon TL verecekler mi? Vermeyecekler" dedi ve rezerv olduğu zaman bir de kendisini borçlandıracaklarının altını çizdi. 

Bir başka depremzede de konu ile ilgili konuştu ve "Tüm çocuklarım torunlarım aynı evin içinde gelsin yıksınlar rahat etsinler. Buna fırsat vermeyeceğiz" dedi. 

Bunların yanı sıra deprem bölgesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman ve Hatay'daki deprem konutları için teslim tarihini verdi. Kurum, "Adıyaman'da 41 bin hak sahibi vatandaşımız var, 20 bin konutu inşallah sene sonuna kadar teslim ederiz" dedi. 

Ayrıca, Hatay Karbeyaz Mahallesi'nde inşaat çalışmalarına başlanmış olan toplamda 117 köy evinin yapım çalışmaları devam ediyor. Teslimlerin eylül ayı ortasında yapılması planlanıyor. 

Adıyaman ve Hatay'daki deprem konutları için teslim müjdesi!

Konut ve çatılı iş yerinin tahliye taahhüdü ile tahliyesinde nelere dikkat edilmeli?

Büyükçekmece Favorist Göl Evleri'nde peşin ödemelerde yüzde 25 indirim fırsatı!

Kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli? İmzanızı atmadan önce bir kez daha düşünün!