Kent Haberleri

Rezerv alan tartışması: Vatandaşın mülkleri gasp ediliyor! 

İYİ Parti Milletvekili Ömer Karakaş, TBMM’de Genel Kurulu'nda konuştu ve rezerv alan düzenlemesine tepki gösterdi. İşte o açıklama...

İYİ Parti Milletvekili Ömer Karakaş, TBMM’de Genel Kurulu'nda deprem riski ile ilgili konuştu ve önemli açıklamalarda bulundu. Karakaş, imar afları, ihmalkarlıklar ve sorumsuzca alınan kararlar sebebiyle deprem tedbirlerinin yetersiz olduğuna dikkat çekti. 

Gazete Duvar'dan Alkan Şahin'in haberine göre; İYİ Parti Milletvekili Ömer Karakaş, AK Parti iktidarını olası İstanbul depremi ile ilgili de uyardı. Karakaş, "stanbul depremiyle ilgili neler yapıyoruz, gelecekte oluşacak İstanbul depremiyle ilgili? Şimdi, Belediye Cumhuriyet Halk Partisi'nde, iktidar AK Parti’de. Peki, Belediye ile iktidar bir araya gelip bu konuda nasıl bir çalışma yapıyorsunuz?" diye konuştu. 

İYİ Partili Karakaş, Hatay konusunda devletin sınıfta kaldığını dile getirdi ve vatandaşların yanında olunmadığını belirtti. “Tek Yürek Türkiye Kampanyası” adı altında toplanan bağışların akıbeti ile ilgili de açıklamalarda bulunan Karakaş, "Oradaki vatandaşı düşünerek bağış yapan vatandaşlarımız 133 milyar 216 milyonluk bir bağış yapmışlar ancak siz bunun siz bunun 49 milyarını AFAD'ın kasasında, bankada hâlâ bekletiyorsunuz; o vatandaşların yarası sarılmadı" şeklinde konuştu. 

Bağış yaptıktan sonra teşvik alan firmalara da değinen Karakaş, açıklamasında "Bu depremlerde toplanan paralardan ilginç olanı, yandaş firmalarınız buralara bağış yaptılar ve sizler aynı yandaş firmalara aynı oranda teşvik sağladınız. Örneğin 3 milyar TL bağışta bulunan Cengiz Holding Eti Alüminyuma kısa bir süre sonra yine 3 milyar TL'lik teşvik verdiniz" ifadelerine yer verdi. 

İYİ Parti Milletvekili Ömer Karakaş, Hatay’da 207 hektarlık alanın rezerv ilan edilmesi ile hasarsız, az ve orta hasarlı konutların da yıkılmaya başlaması ile ilgili de konuştu.

Ömer Karakaş, "Rezerv alan diye bir şey çıkarttınız, Hatay'da çok büyük bir alanı, 207 hektarlık bir alanı rezerv alan ilan ettiniz. Bakıldığında, rezerv alan adı altında vatandaşın malına çöküyorsunuz, bu da yanlıştır. Yani eskiden sit alanı çıkarılırdı, ayrı bir kanun. Şimdi, rezerv alanda vatandaşın malına çökülüyor, vatandaş mal ve can güvenliğini maalesef hissetmiyor" dedi ve yalnız politika ile vatandaşların mağdur edildiğini belirtti. 

Türkiye'de arsa çılgınlığı ne zaman biter?

Bina tamamlama sigortasında yeni dönem: Bütün inşaat projeleri kapsamda!

Miras hakkında bilmeniz gereken önemli bir detay! Tüm miras hakkınız otomatik silinebilir...