Kentsel Dönüşüm

Gemlik'te 8 bin 500 riskli bina var! 2 bin 800 hektarlık rezerv alan oluşturuldu, dönüşüm başlayacak!

Gemlik’i sahip olduğu değerlerle geleceğe taşımayı hedeflediklerine dikkat çeken Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, turizm projelerine öncelik vereceklerini söyledi. İlçenin yüzde 30’unun acilen dönüşmesi gerektiğini de söyledi.  Deviren, 2 bin 800 hektarlık rezerv alan oluşturarak planlamalara

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik’i sahip olduğu değerlerle geleceğe taşımayı hedeflediklerine dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Zeytini ile tarım, sahilleri ile turizm, sahip olduğu limanlar ve sanayi tesisleriyle Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden biri olan Gemlik’i değerleriyle beraber büyütmeyi planladıklarını dile getiren Deviren, "120 bin nüfusu ve barındırdığı ekonomik kapasitesiyle Türkiye’nin önemli ilçeleri arasında bulunuyor. Gemlik hem tarım hem sanayi hem de turizm kentidir. 17 köyü ile hayvancılığa elverişli, ovadaki zeytiniyle önemli bir markadır. Geçmiş süreçlerde otoyol ve kuzey imar planlarıyla açılan alanlar sebebiyle zeytin alanlarında azalma oldu ama bunun önüne geçeceğiz" diye konuştu. 

Ekonomimcom'dan Esra Özarfat'ın haberine göre; Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, 35,8 kilometrelik sahili ile önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Gemlik’te sahillerin tam anlamıyla kullanılması için çalışmalar sürdürdüklerini dile getirdi. 

Deviren, "Kumla, Kumsaz ve Gemsaz gibi sahillerimizi marka tesis, işletme ve çeşitli aktivitelerle zengin hale getireceğiz. Körfez’de üniversiteden başlayıp sanayi yoluna kadar çok güzel kumsallar var. Buraları halka açarsak hem Gemlik halkı denize girmek için Kumla’ya gitmez hem de üniversitemize maddi manevi yarar sağlamış oluruz" açıklamasında bulundu. 

Kumsaz’da 500 dönüm alanda içinde sosyal alanlar ile konaklama alanlarının bulunacağı bir spor kompleksi inşa etmek istediklerine dikkat çeken Şükrü Deviren, 35 milyon dolarlık proje için yatırımcı arayışında olduklarının altını çizdi. 

İki aşamalı proje ile bilgileri paylaşam Deviren, "Gemlik deprem kuşağında. Afet halinde bu alan 10 bin kişilik bir konteyner kent haline gelebilecek. Denizden ulaşımı da bulunacak olan proje deprem riski olan Gemlik için önemli bir proje. Gemlik’e bir marina kazandırılması konusu da Ulaştırma Altyapı Bakanlığı’nın çalışmaları arasında. Gemlik, turistlerin İznik ve Orhangazi’ye kadar erişebileceği bir merkez olabilir. Bu İznik’i de rahatlatır" şeklinde konuştu. 

İLÇENİN YÜZDE 30'U ACİLEN DÖNÜŞTÜRÜLMELİ 

Deprem kuşağında bulunan Gemlik’te riskli yapılar göz önüne alındığında kentsel dönüşümün acil olarak yapılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Deviren, şunları söyledi:

"2 bin 800 hektarlık rezerv alan hazırladık ve proje çalışmalarına başladık. Ayrıca Gemlik içerisinde 5 mahalleyi kapsayan 23,5 hektarlık bir alanda ada bazlı kentsel dönüşüm planlamaları gerçekleştiriliyor. Gemlik’te en az 8 bin 500 riskli bina bulunuyor. Gemlik’in yüzde 30’unun kesinlikle dönüşmesi gerekli. 5 senede bunu bitirmemiz mümkün değil ancak en riskli alanlardan başlayacağız. Gemlik Belediyesi’nin kendi başına büyük bir dönüşümü kaldırabilmesi mümkün değil. Bunun için Büyükşehir’in BURKENT firması ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan destek alarak nasıl bir dönüşüm gerçekleştireceğimizi projelerle sunmak için Ankara’ya bir ziyaret yapacağız."

Gram altın tarihi rekorunu kırdı! Altın yatırımcıları müjde! 20 Eylül 2024 son dakika altın fiyatları!

Çiftçilere müjde! Tarım Kredi'den gübre, ilaç, tohumda yeni kampanya geldi: 3 ayı faizsiz, 12 ay vadeli satış yapılacak!

Elinde konut bedelinin yüzde 40-50’si olanlar, faiz oranına bakmadan evini alsın!