05 / 05 / 2024

RGY, 3 yılda 23 gayrimenkulden kira geliri elde edecek!

RGY, 3 yılda 23 gayrimenkulden kira geliri elde edecek!

Rönesans Gayrimenkul, gayrimenkul sayısını 13'ten 23'e taşıma kararı aldı. Bu hedefe üç yıl içinde ulaşacaklarını belirten Cenk Arson, bu arada yedi arazide de yatırım planlamaları olduğunu söyledi



Rönesans Gayrimenkul, gayrimenkul sayısını 13'ten 23'e taşıma kararı aldı. Bu hedefe üç yıl içinde ulaşacaklarını belirten Cenk Arson, bu arada yedi arazide de yatırım planlamaları olduğunu söyledi.

Türkiye ve Rusyada  ticari gayrimenkulde bölgesel lider olmak isteyen Rönesans Gayrimenkul Yatırım (RGY), kira getiren 13 gayrimenkulününün sayısını üç yıl içinde 23e  taşımayı planlıyor. Ancak, şirketin planları bunlarla sınırlı değil. RGY Genel Müdürü Cenk Arson, ellerindeki yedi araziyi de yatırıma dönüştürmeleri halinde 30 gayrimenkulle Türkiyenin en önemli oyuncuları arasında yer alacaklarını açıkladı. Öte yandan, halka arz işlemlerini de başlattıklarını belirten Arson, yatırım planlamalarını şu sözlerle anlattı:
İstanbul Mecidiyeköy'de bir ofis, Küçükyalı'da AVM ve otel, Ataşehirde Rönesans Tower, Küçükyalıda bir ofis projesi, Samsun AVM ve otel projeleriyle gelirlerimizi artırmayı düşünüyoruz. İzmir'deki Optimum'u ise 2011 içinde hizmete açacağız. Yurtdışında Rusya pazarında ise Surgut AVM, Tyumen ve Renaissance Pravda ofis projelerini 2013 yılında bitermeyi planlıyoruz. Bu arada Renaissance Reschetnikova ofis projesinin tamamlanma tarihi ise 2012 olarak belirlenmiş durumda.

Rusya'da sözünü hep tuttu

1993 yılında Rusyada kurulduktan sonra dünyanın 100 inşaat firması arasında, Türkiye'de ise en büyük üç arasında yer aldıklarını belirten Arson, bugüne kadar Rusyada 50 bin metrekare, Türkiyede 210 bin metrekare olmak üzere toplam 260 bin metrekare kiralanabilir alan yarattıklarını açıkladı. 2009 yılında 35 milyon euro kira getirisi elde ettiklerinin altını çizen Arson, yeni AVMlerinin açılması nedeniyle 2010 rakamlarının henüz sağlıklı bir şekilde verilerini elde edilemediğini belirtti.
Diğer yandan, Erman Ilıcakın 1993 yılında 30 bin dolarlık sermayeyleRusya'da kurduğu şirketle bugünlere geldiğine dikkat çeken Arson, yakaladıkları başarının nedenlerini ise şu sözlerle anlattı: Erman Ilıcak, ticari ilişkilerde sözünde durdu. Bunu her zaman para kazanmanın önünde tuttu. Ayrıca Rusya, krize girdiğinde orayı terk etmedi. Bölgenin yerlisi olduğunu ve yatırım yaptığını gösterdi. Bunlar da yeni proieleri ve kazanımları getirdi. Kazandığının bir kısmını oraya yatırdı. Dolayısıyla şimdi karşımızda 2.6 milyar dolar bilanço değeri olan bir şirket var dedi.

RGY'NİN 10 PROJESİ
- Optimum  İzmir  AVM
- Samsun AVM & Otel Projesi
- İstanbul Küçükyalı AVM & Otel Projesi
- İstanbul Küçükyalı Ofis Projesi
- İstanbul Ataşehir Rönesans Tower Ofis Projesi
- İstanbul Mecidiyeköy Ofis Projesi
-  Rusya AURA Surgut AVM Projesi
- Rusya Renaissance Pravda Ofis Projesi (St.Petersburg)
- Rusya Renaissance Reschetnikova Ofis Projesi (St.Petersburg)
- Rusya Tümen Ofis ve AVM Projesi

 

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön