04 / 05 / 2024

Rıfat Ilgaz'ın evine büyük ilgi var!

Rıfat Ilgaz'ın evine büyük ilgi var!

Yazar Rıfat Ilgaz'ın Kastamonu'nun Cide ilçesinde doğduğu ve günümüzde müze olarak kullanılan evi, yerli ve yabancı misafirlerin akınına uğruyor



Rıfat Ilgaz'ın ölümünden sonra Cide Belediye Başkanlığı tarafından restore edilen ev müzeye dönüştürüldü. Bir dönem öğretmenlik yaptığı Cidde'de "Rıfat Hoca" olarak anılan yazarın eserlerinin sergilendiği Rıfat Ilgaz Kültür ve Sanat Evi'nde, ayrıca yazarın yatağı, radyosu, bastonu, gözlükleri ve kıyafetleri de yer alıyor.

Cide Belediye Başkanı Necdet Demir, "Hababam Sınıfı"nın da yazarı olan Rıfat Ilgaz'ın müze olarak kullanılan evine ilçeye dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiğini belirtere, son bir buçuk ayda 6 bin 300 kişinin evi ziyaret ettiğini söyledi.

Her gün ziyaret açık olan Rıfat Ilgaz Kültür ve Sanat Evi'nin çevresinde düzenleme yapmaya imkanlarının olmadığını anlatan Demir, "Biz evin çevresindeki bahçeyi de alarak 'Rıfat Ilgaz ve Hababam' figürlerini yapmak istiyoruz. Bunun için Hababam Sınıfı ve Rıfat Ilgaz sevenlerinden destek istiyoruz" dedi.
AA


Geri Dön