02 / 05 / 2024

Riskli bina testinden geçemeyen binalar 90 gün içinde yıkılacak!

Riskli bina testinden geçemeyen binalar 90 gün içinde yıkılacak!

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, riskli yapı denetimi için başvuran vatandaşların binasının riskli olması durumunda kanunen 90 gün içerisinde yıkılması gerektiğine dikkat çekti.



İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, test yapıldıktan sonra bina riskli ise, 90 gün içerisinde binanızın kanunen yıkılması gerektiğini söyledi. Vatandaşın riskli yapı denetiminde dikkat etmesi gereken hususlar olduğuna işaret eden Akyıldız, "Binasının riskli olup olmadığını öğrenmek için denetim yaptıranlar iyi düşünmeli. Yapı riskli çıktığı zaman geri dönüşü olmuyor. Riskli yapı tespitinden sonra artık süreç başlamış oluyor. Bina riskli ise, 90 gün içerisinde binanın kanunen yıkılması gerekiyor. Buna itiraz edildiğinde raporlar bilirkişi tarafından değerlendiriliyor. 


Bursa'da eski yapıların birçoğu risk taşıyor. Bu tür yapıların değerlendirmeye girdikten sonra risksiz çıkma ihtimali çok düşük. Kentsel dönüşüm için kesin karar verdikleri zaman riskli yapı testi yaptırmaları daha faydalı olacaktır. Eğer sadece yapının riskli olup olmadığını öğrenmek istiyorlarsa, serbest çalışan bir inşaat mühendisi ile görüşerek bu incelemeyi yaptırabilirler" diye konuştu.

Yeni Mesaj


Geri Dön