28 / 04 / 2024

Yüksekova Kültür Sarayı, 20 gün içinde hizmete açılacak!

Yüksekova Kültür Sarayı, 20 gün içinde hizmete açılacak!

Hakkari Yüksekova'da 20 yıl önce yapımına başlanan Yüksekova Kültür Sarayı 20 gün içinde hizmete başlaması öngörülüyor...



Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 1993 yılında yapımına başlanan ve her yıl inşaat halinde bırakılan Yüksekova Kültür Sarayı, çözüm süreciyle birlikte başlatılan çalışmalar sonucunda hazır hale getirildi. Kültür sarayının 20 gün içinde hizmete girmesi bekleniyor. 

Yüksekova'da 20 yıl önce yapımına başlanan ve her yıl çeşitli sebeplerden dolayı yapımı yarıda bırakılan Yüksekova Kültür Sarayı, Kültür Turizm Bakanlığı Yatırımlar ve İşlemler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda büyük bir bölümü tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. 

Çözüm süreciyle birlikte çalışmaları hızlandırılan Kültür Sarayı'nın Ramazan Bayramından önce hizmete girmesi bekleniyor. 

Kültür sarayının çalışmalarını yürüten firmanın Şantiye Şefi İsmet Düdük, inşaat çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını ve hazır hale getirildiğini söyledi. Kültür sarayı binasının en kısa zamanda Yüksekova halkının hizmetine gireceğini belirten İsmet Düdük, "210 kişilik konferans salonu bulunan binada son teknoloji ürünlerini kullandık. Binada konferans salonunun yanı sıra kafeterya, kütüphane, okuma salonu, sergi salonu, folklor ve müzik odası ile atölye salonu var. Çok özellikli bir bina olarak tasarladık. Binada merkezi soğutma ve merkezi ısıtma sistemleri kuruldu Otomatik yangın algılama cihazları yerleştirildi. Bayramdan önce binanın anahtar teslimini yapacağız" diye konuştu. 


Adana İlk Haber


Geri Dön