28 / 04 / 2024

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi 45 gün içinde hizmete açılacak!

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi 45 gün içinde hizmete açılacak!

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Hastanedeki çalışmaların 45 gün içinde tamamlanması ve hastanenin hizmete açılması planlanıyor...



Çin’in Wuhan kentinde çıkan ve Dünya’yı etkisi altına alan Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında hizmet verecek olan Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Arnavutköy Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan habere göre; Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi'nde devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla restorasyon çalışmaları başlatılan tarihi hastane, 45 gün içerisinde hizmete açılacak. 

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi 45 gün içinde hizmete açılacak!

1891 yılında II. Abdülhamid döneminde açılan hastane, Balkan Savaşları döneminde etkin olarak kullanılırken, ordunun ihtiyacı olan sağlık personelleri de Hadımköy Askeri Hastanesi’nde eğitim gördü. 2010'a kadar askeriye tarafından kullanılan hastane, askeriyenin bölgeden ayrılmasıyla birlikte boş kaldı. 

Bölge halkının hastane talepleri doğrultusunda tekrar gündeme gelen askeri hastane, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hizmete açılacak. 45 gün içerisinde restorasyon çalışmaları bitirilecek olan tarihi hastane ilk etapta pandemi hastanesi daha sonra ise Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi Hadımköy Ek Hizmet Binası olarak hizmet sağlayacak. 

“Hadımköy’e ve İstanbul’a Hizmet Verecek”

45 gün içerisinde hizmete alınacak tarihi hastanedeki çalışmaları inceleyen Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “İlk plan çalışmalarını yaptığımız günden bugüne burasının, Merhum Abdülhamit Han’ın yapmış olduğu bir hastane olarak, geçmişte hizmet verdiği gibi askeri bölge olduğu dönemdeler de askeri hastane olarak hizmet verdiği gibi bundan böyle de hem Hadımköy’e hem de İstanbul’a hastane olarak hizmet vermesini amaçladık. Plan çalışmalarında bu hüviyetinin devam etmesini temin ettik. Plan çalışmalarında ilerleme kaydettikçe bu alanın Sağlık Bakanlığı’na tahsisi ve restorasyon ilgili ciddi bir süreç yaşadık. Tabi Sayın Cumhurbaşkanımız bu konudan haberdar olunca kendisinin de bu konudaki hassasiyetiyle bu iş son derece ivme kazandı. İnşallah bittiğinde hem bölge halkına hem de ihtiyaç duyulduğu halde her alanda sağlığın iyileştirilmesiyle ilgili önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bölge halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Cumhurbaşkanımıza da sonsuz şükranlarımızı arz ediyoruz” şeklinde konuştu.

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi salgın hastanesi olarak kullanıma açılacak!

Atatürk Havalimanı'ndaki salgın hastanesi inşaatında son durum!

Sancaktepe'deki salgın hastanesinin yüzde 80'i tamamlandı!

 


Geri Dön