29 / 04 / 2024

Riva Hasan Doğan Eğitim Tesisleri 35 bin metrekareye inşa edildi!

Riva Hasan Doğan Eğitim Tesisleri 35 bin metrekareye inşa edildi!

TFF’nin istanbul Anadolu Yakası Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Başbakan Erdoğan tarafından açıldı. 450 günde tamamlanan tesisler, 235 bin metrekareye inşa edildi.



TÜRKİYENİN en büyük spor kompleksi  Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri açıldı. 9 Nisan 2013’te temeli atılan ve 14 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan tesis düzenlenecek muhteşem törenle saat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türk futbolunun hizmetine sokuldu.


2008’de vefat eden Doğan’ın ismini alan tesis TFF tarihinin en büyük altyapı yatırımı olacak. 26 yıllık bir özlemi dindirecek olan tesislerin hizmete girmesiyle yılda 14 milyon TL tasarruf sağlanacak. 235 bin metrekare arsaya inşa edilen tesislerin, 17 bin 643 metrekarelik kapalı alanı bulunuyor. Çevreye duyarlı, yenilebilir enerji kabiliyetli tesiste 5 adet saha var.


Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nin açılış törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig kulüp başkanları, yöneticileri ve teknik direktörlerinin yanı sıra A Milli Futbol Takımı'nın bazı futbolcuları katıldı.


DEMİRÖREN: “26 YILDIR BİTMEYEN PROJEYİ TAMAMLADIK”


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, 14 ay gibi kısa bir sürede Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ni açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bu tesis sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın göz bebeğidir. Her zaman kendisini örnek aldığımız Hasan Doğan adını verdik. Böyle olunca tesisin anlamı daha anlamlı oluyor. Hasan Abi'nin hatırası yaşayacaktır. 26 yıldır bitmeyen projeyi tamamladık. Bu tesisler artık Milli takımımıza ev sahipliği yapacaktır. Bunu bir başlangıç olarak değerlendiriyoruz. Daha nicelerinin sözünü veriyoruz" dedi.


"ARTIK A MİLLİ TAKIM'IN KAMP MASRAFI OLMAYACAK"


Demirören, yeni yapılan tesisler sonrasında artık A Milli Takım'ın kamp masrafı olmayacağını ifade ederek, "Kamp masrafları olarak gözüken 15 milyon dolar kasamızda kalacaktır. Federasyon olarak finansal olarak tarihin en güçlü anlarını yaşıyoruz. Ancak gergin futbol ikliminin oluşturduğu hava futbola yapılan hizmetleri göz ardı ediyor. Türk futbolunun kanayan yarası sporda şiddettir. Türk futbol ailesinden Başbakanın huzurunda kulüp yönetimlerine sağ duyulu açıklamalar yapmalarını bekliyoruz. Başkanlarımız ben değil biz anlayışı ile hareket etmeleri gerekiyor. Sporda yaşanan bu huzursuz ortamı yok etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Sporda şiddetin önlenmesi için çıkan 6222 yasanın yargının hızlı işleyip cesur kararlar alması gerekiyor" şeklinde konuştu.


Açılışın ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve merhum Hasan Doğan'ın oğlu Selim Doğan, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a günün anısına isminin yazılı olduğu forma hediye etti.


Akşam


Geri Dön