03 / 05 / 2024

İdlib'de 35 bin konut inşa edildi!

İdlib'de 35 bin konut inşa edildi!

Millet Kütüphanesi'nde 'Kütüphane Söyleşileri'nin ikincisine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de Türkiye tarafından inşa edilen konutlar hakkında açıklamalarda bulundu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Kütüphane Söyleşileri programı kapsamında Millet Kütüphanesi'nde gençlerle bir araya geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; gençlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Açıklamalarda Müslümanlara yapılan yardımları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savaş nedeniyle evsiz kalan Suriyelilere yapılan yardımları anlattı. Evlerinden olan İdlibliler için konut inşa çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Recep Taayip Erdoğan şu açıklamalarda bulundu: 

İdlib de 35 bin konut inşa edildi!

"Mesela TİKA bizim dönemimizde zirve yapmıştır. Neyle? Bununla. Müslüman, gayrimüslim hepsine elimizi uzaktık. Nerede mağdur, mazlum varsa hepsine elimizi uzattık. Şu anda TİKA dünyanın dört bir yanında bu tür desteklerini sürdürüyor ve sürdürmeye de devam edecek. Mesela çok daha ilginci, şu anda Türkiye mülteciler noktasında 4,5 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor değil mi? Ve 4,5 milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye dünyada örnektir, bir başka örneği yok. Şimdi Suriye'de bütün bu insanlar kaçtığı zaman geldikleri yer neresi? Türkiye. Hani bu kadar parası, pulu, vesairesi olan dünya ülkeleri başta Amerika acaba mültecilere ev sahipliğinde Türkiye'nin önünde mi? Hayır, Türkiye bir numara. Daha enteresanı, mesela bizim şu anda Suriye'nin kuzeyinde konutlar yapmaya başladık. Ben bunu Avrupalılarla görüştüm 'destek verin' dedim, yok. Şu anda bizim bitirdiğimiz İdlib'de konut sayısı 35 bin oldu. 35 metrekareyle 45 metrekare arasında konut yapıyoruz gayet güzel, altyapısı vesairesi her şeyiyle beraber. Şimdi bunların sayısını inşallah 100'e çıkaracağız. Niye? Bu insanlar derme, çatma çatılar, derme çatma brandalar, derme çatma muşambalar, vesaireler içerisindeki o çadırlarda kalmasın. Gelsinler bu yaptığımız konutlarda kalsınlar ve taşınmaya başladılar şimdi buralara. Niye? Biz öyle bir ecdadın torunuyuz ki bu ecdadın bize bu konudaki tavsiyesi çok açık net. O da nedir? Nerede bir düşkün varsa, nerede bir dara düşen varsa siz onların yanında yerinizi alacaksınız. Onun için Şeyh Edebali'nin tavsiyesini hiç unutmayacağız, ona duyacağız. Yani o pagan o kadar yükseklere tırmanıyorsa ve size de sarılıyorsa o bu işin inceliğini çok iyi biliyor. Allah yar yardımcıları olsun inşallah."

İdlib'te 50 binin üzerinde ev inşa ediliyor!


Geri Dön