29 / 04 / 2024

Van'a 30 bin konut inşa edildi!

Van'a 30 bin konut inşa edildi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Van 6. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan Van'a 30 bin konut inşa edildiğini ifade etti. 



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün Suriye'de okul sıralarında eğitim alması gereken çocukları ellerine silah tutuşturup, kurşunların önüne sürenler aynısını burada yapamamışlarsa bizim dikkatimiz ve dirayetimiz sayesindedir." dedi. 


Erdoğan, Nur Tatar Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Van 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak, partililere hitap etti. 

Salondaki partililerin "Dik dur eğilme" şeklindeki tezahüratlarına Erdoğan, "Hiç endişeniz olmasın, beşer planında hiçbir insanın önünde eğilmedik. Sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve sücudda eğildik." karşılığını verdi. 


Kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Van 16 Nisan halk oylamasında yüzde 43'lük 'evet' oranıyla maalesef beklediğimizin ve Türkiye ortalamasının çok altında kaldı. Halbuki bizim Van'dan beklentimiz çok daha yüksekti. Türkiye için neler yaptığımızın, Van'a da hangi hizmetleri getirdiğimizin en yakın şahidi sizsiniz ama görüyorum ki 16 Nisan'dan sonra bugün Van bir başka. İşte bakın depremin ardından Van'a 30 bin konut inşa ederek altyapısıyla, üstyapısıyla, baştan sona tüm eksiklerini gidererek nasıl yeniden ayağa kaldırdığımızın en yakın şahidi sizlersiniz." 

Doğalgazı Edremit'e kadar getirdiklerini belirten Erdoğan, "Niye? Hans'ın, Helga'nın doğalgaz kullanmak hakkı da benim Edremit'teki kardeşimin doğalgaz kullanmak hakkı değil mi? Demek ki hiçbir ayrım yapmaksızın bu hassasiyeti gösteren biziz." ifadesini kullandı.   

Erdoğan, Erciş'e de doğalgaz götüreceklerini, doğalgazın Tuşpa'daki Kalecik deprem konutlarında halihazırda bulunduğunu, Akköprü deprem konutlarında da yakında kullanılmaya başlanacağını anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Feki Teyran'ın, Seyyid Fehim Arvasi'nin, Mir Hasan-ı Veli'nin mirasına bizim sahip çıktığımızı en iyi sizler biliyorsunuz." dedi. 

Erdoğan, AK Parti'nin en önemli özelliklerinden birinin de demokrasi ve kalkınma mücadelesini birlikte vermesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin önünde siyasi ve diplomatik olarak hangi zorluklar olursa olsun, kalkınma hedeflerimizden asla vazgeçmedik, asla geri kalmadık. Geçtiğimiz 15 yılda Türkiye'yi 3,5 kat büyütme başarısını işte bu sayede gösterdik. Van'da, diğer 80 vilayetimizle birlikte bu gelişmeden, büyümeden payına düşeni almıştır. Bugüne kadar Van'ın nasibine ne düştü biliyor musunuz? 22 katrilyon Van'a yatırım yaptık. Bugüne kadar gelen hangi iktidar Van'a böyle bir yatırım yaptı? Yok. Bunu, biz yaptık. Eğitimde 8 bin 758 derslik inşa ettik. Çocuklarımızın okula gidebilmeleri için ailelerine 431 trilyon destek verdik. Yaptığımız yatırımlarla Yüzüncü Yıl Üniversitemizi bölgesinin ve ülkemizin önde gelen yükseköğrenim kurumlarından biri haline getirdik. Üniversite eğitimi için şehrimize gelen öğrencilerimizin barınması amacıyla 7 bin 500 yatak kapasiteli yurtları hizmete açtık. 800 yatak kapasiteli yeni yurtları da 2 yıl içinde hizmete açıyoruz."


- "66 sağlık tesisi kazandırdık"

Sağlıkta, 13'ü hastane olmak üzere 66 sağlık tesisini Van'a kazandırdıklarını ifade eden Erdoğan, bunlar arasında 400 yataklı Van bölge hastanesi ile 500 yataklı kalp cerrahisi hastanesinin de bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, inşası süren 18 sağlık tesisi arasında da 450 yataklı fizik tedavi ve psikiyatri hastanelerinin de bulunduğunu bildirdi.

TOKİ vasıtasıyla Van'a 25 bin konut, kamu binaları, okullar, sosyal tesisler, camiler, ticaret merkezleri yaparak adeta şehri yeni baştan inşa ettiklerini dile getiren Erdoğan, Van'da 36 kilometre olan bölünmüş yola 511 kilometre daha eklediklerini kaydetti.

Erdoğan, Bahçesaray'ın kar yağdığında dünya ile ilişkisinin kesildiğini hatırlatarak, toprak olan Bahçesaray yolunu genişletip, asfaltladıklarını, ardından da 3 bin metredeki geçide 2 kilometrelik kar tüneli yaparak ilçeye kesintisiz ulaşımı sağladıklarını anlattı.


- "1 milyon 665 bin yolcu"

Van genelinde hala 2,5 katrilyon lira yatırım bedeli olan 15 ayrı yol projesinin de inşasının sürdüğüne işaret eden Erdoğan, "Gölün kenarında bir gemi inşa tesisi kurarak, 2 modern feribotun yapımına başladık. Bunlardan 50 vagon kapasiteli Sultan Alparslan Feribotu ocak ayında hizmete girdi. İdris-i Bitlisi Feribotunu ise inşallah Temmuz ayında işletmeye alıyoruz. Tatvan ve Van iskeleleri ile bağlantı yollarını yeniliyoruz." dedi.


 


Geri Dön