29 / 04 / 2024

Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri açıldı!

Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri açıldı!

Türkiye Futbol Federasyonu tarihinin en önemli projeleri arasında yer alan ve 2008'de hayatını kaybeden Federasyon Başkanı Hasan Doğan'ın adını taşıyan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin açılışı gerçekleşti...




Türkiye Futbol Federasyonu tarihinin en önemli projeleri arasında yer alan ve 2008'de hayatını kaybeden Federasyon Başkanı Hasan Doğan'ın adını taşıyan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Tesislerin Türk sporuna hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, pek çok konuda önemli mesajlar verdi: 


GÖÇEBE HAYATI ARTIK SONA ERDİ


Milli takımlarımız bulabildiği tesislerde bir misafir gibi eğitim ve kamplarını yapıyordu. Adeta göçebe hayatı vardı. Şimdi Milli Takım'ın dört dörtlük bir tesisi var. İlavelerle bu dört beşlik, hatta dört altılık olacak. Atalarımızın güzel bir sözü var; 'Güçlü, mekan güçlü insanlar doğurur.' Bizim güçlü mekanlara ihtiyacımız var. Burada tüm eğitimler verilecek. Milli takımlarımız artık kendini evinde hissedecek. 


KİMLER KİMLER VAR AMA BİZ YOKUZ


Dünya Kupası'nı seyrederken üzülüyoruz. Bakıyoruz kimler var ama Türkiye yok. 5-6 milyon nüfusu olan ülkeler orada, 76 milyon nüfusuyla Türkiye niye yok. Dünya Kupası olmadı ama önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Umarım Türkiye katılır ve yerini orada taçlandırarak alır. İnanıyorum ki bu azimle de bunu gerçekleştirir. 


TRİBÜNÜN DİLİ MİLLETE YAKIŞMIYOR


Dünya Kupası'na gidememenin yanında bizi hüzünlendiren bir diğer konu da tribünlerin dilini ne zaman Fair-Play'e uyduracağız. Tribünlerin dili bu millete yakışmıyor. Hanım kardeşlerimizi tribünlere almanın en önemli adımı Fair-Play'i yakalamaktı ama onlarla da bu iş olmadı. Yasal düzenlemeleri yaptık ama ne yazık ki bu milletin değerlerine uygun yapı ne futbol ne de diğer spor branşlarında sağlanamadı. 


İŞTE O SÜRPRİZ:


Başakşehir'de sahaya iniyor!


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün konuşmasında Cumhuriyet tarihinde görülmemiş yatırımlar yaptıklarının altını çizdi ve "Süper Lig'de hiçbir takım kaliteden uzak olmasın istiyoruz. İnşallah yakında Başakşehirspor'un stadını da açacağız. Sürprizlerle dolu bir gün olacakmış biz de heyecanlandık" dedi. Sürprizin, açılış maçında Başbakan Erdoğan'ın da formasını giyip sahada mücadele edecek olması olduğu öğrenildi.


En büyük teşekkür Başbakan Erdoğan'a


Spor Bakanı Çağatay Kılıç, tesislerin Türk sporuna büyük vizyon kazandıracağını belirterek, en büyük teşekkürü Başbakan Erdoğan'a etti. Açılışta Hasan Doğan'ın eşi Aysel Doğan da hazır bulundu.


"Başkan tavsiyemize uymuş"


TFF Başkanı Demirören'in küçük oğlu Cemal de açılıştaydı. Başbakan Erdoğan, "Başkan bizim tavsiyemize uymuş, 3'ü bulmuş" diye takıldı. Kurdelayı eski spor bakanı Suat Kılıç, eski TFF Başkanı M.Ali Aydınlar da kesti.



14 ayda tamamlanan, 30 milyon dolara mal olan ve yılda 15 milyon TL tasarruf sağlayacak tesislerin özelikleri:


 4'ü doğal çim, 1'i sentetik çim, 5 futbol antrenman sahası 

 Kaleci antrenman sahası 

 Plaj futbolu sahası 

 Basketbol ve voleybol sahası 

 Tenis kortu 

 Kapalı futsal sahası 

 Mini golf sahası 

 Koşu ve bisiklet parkurları 

 Yürüyüş alanları 

 Mini amfi tiyatro 

 85 adet standart oda 

 2 adet suit oda 

 150 kişilik restoran 

 Bar, hobi odası 

 Seminer odası 

 3 adet toplantı odası 

 350 kişilik konferans salonu 

 Yüzme havuzu 

 3 adet terapi havuzu 

 2 adet antrenman havuzu 

 Fitness salonu 

 2 adet sauna 

 3 adet masaj odası 

 6 adet soyunma odası 

 Fizik tedavi odası 

 2 adet doktor odası 

 Milli Takımlar ofis binası


63 MİLYONDAN 1 MİLYAR LİRAYA


Başbakan Erdoğan 12 yılda spora yaptıklarını rakamlarla anlattı: "2002 yılında spora ayrılan kaynak 63 milyon liraydı. 2013 yılında bu rakam 1 milyar. 250 yeni spor tesisi yaptık. 362 tesisin inşaası sürüyor, 120 tesis ihale aşamasında. İhtiyacı olan illerimize 25 yeni stat inşaa ediyoruz. 48 ilimizde yüzme havuzu inşaatları sürüyor. 12 adet paralimpik tesis kuruyoruz. 2002'de 6 bin spor kulübü vardı şu an rakam 12 bin." 


TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile rahmetli Hasan Doğan'ın oğlu Selim Doğan, Başbakan'a üzerinde adının yazdığı 9 numaralı formayı hediye etti.


GENÇLERE NASİHAT


Genç sporcularla selamlaşırken milli takımın G.Saray altyapısında forma giyen oyuncusu Berk Yıldız'ın kolundaki dövme dikkatinden kaçmayan Başbakan Erdoğan, "Niye böyle vücuduna zarar veriyorsun? Yabancı sporculara aldanmayın" dedi. Başbakan gençlere "Dövme kanserojen madde içeriyor. Allah muhafaza kanser olursunuz" uyarısında da bulundu. Bu arada Başbakan Erdoğan, tören sonrası Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile bir süre özel olarak görüştü.


Başbakan Erdoğan, Arda Turan'la bir süre sohbet edip sakatlığı hakkında bilgi aldı.


Milli futbolcular açılıştaydı. F.Bahçeli Mert, Caner, M.Topal ve Emre bir arada oturdu.


Tesisleri gezen Başbakan fotoğrafları inceleyip o günlerle ilgili anılarını anlattı.


Tesislerin açılışı için Soma'dan gelen madenciler Terim'le fotoğraf çektirdi.



Sabah




Geri Dön