02 / 05 / 2024

Riva Orhan Saka Tesisleri otel oluyor

Riva Orhan Saka Tesisleri otel oluyor

Fatih Terim'in Milli Takım için ısrarla istediği Riva Tesisleri, otel oluyor. İl Özel İdaresi, bakımsızlıktan çürüyen tesisleri 10 yıllığına kiraya verdi



İstanbul Valiliği, 16 yıl önce Riva'da 34 bin metrekarelik Hazine arazisi üzerine milyonlarca lira harcayarak sosyal eğitim ve dinlenme tesisleri yaptırdı. Son derece modern tesisler için birkaç kez işletme ihalesi açıldı, ancak ihaleye kimse katılmadı. Uzun süre boş kalan tesisler, 1997 yılında Türkiye Futbol Federasyonu'na kiralandı.





Bakımsız kaldı





Federasyon, yıllık 10 bin TL karşılığında tesisleri 10 yıllığına kiraladı. Kira sözleşmesine, binaların bakım ve onarımının federasyona ait olduğu maddesi eklendi. Ancak federasyon, iki yıl boyunca Orhan Saka Tesisleri'ne hiç uğramadı. Federasyon 2000 yılında tesislerden sadece 3 otel bloğu, 10 villa ve sosyal tesis olarak inşa edilen binayı kullandı. 8 yıl boyunca diğer binalar kullanılmadığı gibi, bakım ve onarımları da yapılmadı. Duvarları çatlayıp dökülen, dalgaların camlarını kırdığı tesisler, çürümeye terk edildi. Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Riva Orhan Saka Tesisleri'ni, milli takımın merkezi yapmak için harekete geçti.





300 yataklı otel





Futbolcular için örnek odalar bile yaptırdı. Valilik, yeniden ihaleye çıktı. Ancak Futbol Federasyonu, bakım ve onarım masraflarını yüksek bularak ihaleye girmeyince Fatih Terim'in hayali de yarım kaldı. İhaleyi işadamı Galip Öztürk'ün sahibi olduğu Miranda Otelcilik kazandı. Metro Turizm'in sahibi Öztürk, birinci yıl aylık 6 bin 500 TL ve tesislerin bakımı, ikinci yıldan itibaren ise 32 bin TL ve KDV ödemeyi kabul etti. Galip Öztürk, tesisleri 3 milyon dolarlık yatırımla 300 yataklı dev bir otele dönüştürecek.





45 villa, 3 katlı VIP





Milyonlarca lira harcanan tesisler, 5 blok 110 odadan oluşuyor. Tesislerin içinde lokanta konferans salonu, spor salonları yer alıyor. Tesislerde, 45 tane villa ve 3 katlı VIP binası ile 6 daireden oluşan misafirhane yer alıyor. Ancak yıllardır bakım görmeyen denize nazır villalar içten içe çürüdü. Tesislerin 40 dairelik iki bloğu ile 30 villaya 15 yıl boyunca hiç girilmedi. Binalar bakım ve onarım görmediği için de perişan halde bekliyor.





Terim, futbolcular için örnek oda yaptırmıştı





Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Milli Takım kamplarını uzun süre Riva Orhan Saka tesislerinde yaptı. Terim, tesisleri, Milli Takım'ın eğitim faaliyetlerini sürdüreceği daimi bir mekan yapmak istiyordu. Terim tesislerin, gözden uzak, denize nazır, tertemiz havasıyla takım için ideal olduğunu düşünüyordu. Hatta buraya futbolcuların kalacağı son derece modern örnek odalar da yaptırmıştı. Ancak çürümeye terk edilen tesislerin kirası bir yana büyük miktarda tamirat gerekiyordu. Federasyon özellikle bakım ve tadilat masraflarını yüksek bulunca Terim de hayalinden vazgeçmek zorunda kaldı. Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Metin Kazancı, Riva'da federasyona ait arazide kendi tesislerini yapacaklarını söyledi. Tesislerin işlemlerinin son aşamaya geldiğini belirten Kazancı, "Son izinler alındıktan sonra orası milli takımların merkezi olacak. Gerekirse eski tesislerimizden otel hizmeti alabiliriz" dedi.
Habertürk Gazetesi


Geri Dön