Yeni Şirketler

Riva, villa arsası yatırımcılarını bekliyor!

İstanbul'un Bodrum'u Riva, 3. köprüyü bekliyor

Üçüncü köprünün güzergahı açıklandıktan sonra, köprü ayaklarının bulunacağı Sarıyer-Garipçe ile Beykoz-Poyraz köyü yakınlarındaki bölgelerde imarlı arsa ve hatta tarla fiyatlarına zam geldi. Köprünün iki çıkışına otoyol gişesi konulursa en çok etkilenecek bölgelerden biri de, villa imarlı Riva olacak.

Beykoz-Riva'daki Century 21 ofisi Rivazet Gayrimenkul'ün brokeri Zeki Fındıkçı, üçüncü boğaz köprüsünü kapsayan Kuzey Marmara Otoyolu'nun Rumeli yakasında Garipçe köyü'nden başlayarak Zekeriyaköy, Odayeri köyü, Arnavutköy, Çatalca, Silivri, Kınalı'ya kadar uzanan kısımda bir hareket yaşanmasını normal karşılarken, Anadolu yakasında da Riva'nın önünün açık olduğunu iddia etti. Zeki Fındıkçı, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Anadolu bölümünde, köprünün ayaklarının sürpriz olarak nitelenen Poyraz köyünde olacağını hatırlattı ve "Cumhuriyet köyü, Ömerli, Paşaköy üzerinden TEM'e bağlanarak Gebze'ye kadar olan bölge yapılaşmaya aç. Emlak piyasası anlamında bir patlama olması muhtemel" dedi.

Yeni köprüye 5-7 dakika
Kuzey Marmara Otoyolu'nun Anadolu bölümünde birçok yerin orman alanı, tapusuz ya da imarsız olduğuna dikkat çeken Zeki Fındıkçı, "Bu yüzden tapulu ve imarlı olan yerler çok daha fazla prim yapıyor. Anadolu yakasının bu anlamdaki en büyük yatırım bölgesi olan Riva, yatırımalarını şaşırtmayarak kazanmaya, daha fazla kazandırmaya devam ediyor. Riva mevcuttaki Fatih Sultan Mehmet köprüsüne 15 dakika mesafede, yeni yapılacak olan 3'üncü köprüye de 5-7 dakikalık mesafede olacak" dedi ve şöyle devam etti:

Arsalar 200-350 dolar
"Riva; çoğunluğu bakir olmak üzere 16 bin dönüm (16 milyon metrekare) villa imarlı arsa ile yatırımcılarını bekliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkam Kadir Topbaş'm bahsettiği gibi Riva, İstanbul'un Bodrum'u olacaksa, Riva turizm, sağlık ve spor merkezi oluyorsa, 3'üncü köprü ile birlikte Riva bu saydığımız güzergah içerisinde en çok değer kazanan yer olacaktır. Küçük yatırımolar 450 metrekareden başlayan büyüklüklerdeki villa arsalarını alıp gerek villa imalatı, gerekse yatırım amaçlı arsa alımı yapılıyor.şu sıralar arsa metrekare fiyatları 200 dolar ile 350 dolar arasında değişiyor.bu yerler çok kısa vadede çok değerlenecek. diğer yatırım argümanlarının kazandırdığından çok daha fazla kazandırabilir.bu yönde uyarıda bulunuyoruz.
Yarın: Sarıyer'de inşaatı başlayan projeler cazip mi?
Hürriyet