29 / 04 / 2024

Riva'da İngilizler imar planlarını onaylattı

Riva'da İngilizler imar planlarını onaylattı

1 Eylül 2006'da 120 milyon dolar öeyerek Riva'da arazi alan İngiltere kökenli Ottoman Finance company'nin Türkiye'deki şirketi Osmanlı Yapı, geçen 40 aylık sürede imar planlarını yeni onaylatabildi.



İngilizler şimdi arsaya el altından müşteri arıyor. İstedikleri rakam ise 250 milyon dolar. Alıcılara rakam telaffuz etmiyorlar. Gelen teklifleri değerlendiriyorlar.

88 parselden oluşan arsaya toplamda İngilizler , 2 katlı toplam inşaat alanı arsanın yüzde 25'i kadar olan bin civarında villa inşa edebilecek. İngilizlerin önceliği projeyi kendileri geliştirmekti. Fakat yaşanılan global krizin etkisiyle İngilizler bu plandan vazgeçti. Global krizden etkilenen şirket arsayı 2008 yılında da satışa çıkarmıştı. Ciddi alıcı bulamayan şirket satışı imar planlarının onaylanmasının sonrasına bırakmıştı.

İngiliz şirketi, SİT kurulundan onay aldıktan sonra inşaata başlayacak.

Son büyük parseli satın almışlardı

16 bin dönümlük Beylik Mandra Çiftliği'nin Sahibi olan Celaloğlu ailesi, kısa bir süre öncesine kadar Riva'nın tek sahibi idi. İmar çalışması sırasında 5 milyon 500 bin metrekarelik bir araziyi yol ve yeşil alan olarak terk eden ve kalan araziyi de parselleyerek satan ailenin elinde son satıştan sonra 350 bin dönüm arazi kaldı. anda Riva'daki arazilerin 6 milyon metrekaresinde Celaloğlu ailesi ile Alarko Grubu mahkemelik. Riva'nın 1 milyon 175 bin metrekaresi Galatasaray'a ait. Ayrıca bölgede Orhan Yavuz ve Uzunhasan ailesi 500 biner metrekare, Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 450 bin metrekare, Sabancı Çalışanları Kooperatifi'nin ise 100 bin metrekare arazisi bulunuyor

Galatasaray beklemede

1/1.000'lik planlarını onaylatan ve SİT kurulundan inşaat için izin alan Galatasaray Ruhsat için başvuru yapmıyor. Toplamda 1 milyon 175 bin metrekare arazisi için ruhsat almayan Galatasaray'ın gerekçesi şu: Ruhsat için ödenmesi gereken rakam 7 milyon 500 bin TL. Bu para ödendikten sonra iki yıl içinde inşaata başlanmazsa ödenilen para yanıyor.

Kulüp iki yıl içinde inşaata başlamazsa ödediği harç yanar diye temkinli davranıyor.

Riva'dan son haberler!

- Celaloğlu ailesi ile Alarko'nun davası devam ediyor.

- Alarko geçtiğimiz günlerde şantiyeyi boşalttı.

- İngilizlerle birlikte hareket eden Düzgit Ailesi 146 bin metrekareli arazisinin 1/1.000'lik planlarını onaylattı.

- TBMM Eski Başkan Vekilleri'nden Halim Aras 35 bin metrekare arazisini tekstilci işadamı Mehmet Kara'ya sattı.

- Doğalgaz geldi. Riva sakinleri doğalgaz kullanıyor. Büyük araziler için de hazır.

- İSKİ suyu geldi. İlkbaharda İSKİ suyu kullanılacak.

Tebernüş Kireçci/Milliyet


Geri Dön