19 / 05 / 2024

Rixos Sungate, kirasını geciktirmeden ödedi!

Rixos Sungate, kirasını geciktirmeden ödedi!

Antalya'nın en lüks otellerinden Rixos Sungate'te hacîz söylentileri gerçek dışı çıktı



Antalya'nın en lüks otellerinden Rixos Sungate'te hacîz söylentileri gerçek dışı çıktı. Rixos Grubu'nun 10 yıllığına işletmesini Rus Mirax'tan kiraladığı otelin kirasını sorunsuz ödediği, Mirax'ın borçları ile Sungate'in ilgisinin bulunmadığı belirtildi

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde yer alan yedi yıldızlı Rixos Sungate, yanlış değerlendirme kurbanı oldu. Cengiz İnşaat tarafından yapılan ve daha sonra Rus Mirax Grubu'na satılan Sungate Otel'in işletmesini bu yılın başında Rixos Grubu 10 yıllığına kiralamıştı, ilk yılını oldukça parlak geçiren Sungate Rixos'un 'kira bedelini' sorunsuz olarak ödediğini belirten yetkililer, "Kaldı ki Rus şirketin kredi borcu ile bizim herhangi bir alakamız yok. Biz çok iyi bir yıl geçirdik ve kiramızı sorunsuz ödüyoruz" değerlendirmesinde bulundular.

KİRA SORUNU YOK'

Önceki gün İhlas Haber Ajansı (IHA) tarafından geçilen haberdeki iddiaların gerçek dışı olduğu ifade edilirken, özellikle Tekstilbank'ın da konuyla ilgili olmadığının altı çizildi. Mirax'ın bankalarla bir problem yaşıyor olabileceğini ancak bunun Rixcos Grubu ile ilişkilendirilmemesi gerektiği dile getirilirken yetkililer, "Haber her açıdan yanlış.

Bizim kira borcumuz, ya da ödemediğimiz herhangi bir para yok öncelikle, ödemelerimizi tıkır tıkır yapıyoruz. Sonuçta oldukça iyi durumda bir şirketiz, para sıkıntımız yok bizim. Yine 10 yıllık kira sözleşmesi yaptığımız Mirax Grubu'nun da Tekstilbank'a bir borcu bulunmadığını biz de biliyoruz. Haberin kaynağı ne, neye dayanılarak yazılmış çözmek mümkün değil" diye konuştu. 
HaberTürk

İlgili haber

Yedi yıldızlı Rixos Sungate'e haciz geldi


Geri Dön