27 / 04 / 2024

Rize Kalkandere'nin yol sorunu TBMM'de!

Rize Kalkandere'nin yol sorunu TBMM'de!

Rize Kalkandere'ye bağlı Yolbaşı köyünün yol sorunu meclise taşındı. Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan konu ile ilgili soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti..



Rize Kalkandere nin yol sorunu TBMM de!


Rize Kalkandere'ye bağlı Yolbaşı köyünün yol sorunu meclise taşındı. Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan konu ile ilgili soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti.


Bayraktutan, Rize’nin Kalkandere’ye bağlı Yolbaşı köyünün Rize merkeze bağlantılı olan yolu güzergahındaki inşaat yılan hikayesine dönmüş durumda olduğunu, köy halkının 13 kilometrelik yolun yapılmasını yaklaşık 20 yıldır beklemekte olduğunu dile getirdi.


Bayraktutan önergesinde "Defalarca yol yapımı için müteahhit değişmiş olmasına karşın Yolbaşı köyü ile Rize merkezi birbirlerine bağlayan yol inşaatı tamamlanmamıştır." dedi. Buna bağlı olarak Bayraktutan yolun ne zaman tamamlanacağını sordu.


Bayraktutan'ın soruları


1-Rize Kalkandere’ye bağlı Yolbaşı köyünün yol sorunu hakkında ilgili kumrularınızın bilgisi var mıdır?


2- Yolbaşı köyünü Rize merkeze bağlayan yol inşaatı köy halkının iddia ettiği gibi 20 yıldır tamamlanamamış mıdır?


3- Söz konusu yol inşaatı için kaç müteahhit değişmiştir?


4- Yılan hikayesine dönen Yolbaşı köyünü Rize merkeze bağlayan yol ne zaman tamamlanıp, bölge halkının hizmetine sunulacaktır?





Geri Dön