09 / 05 / 2024

Rize Kalkandere yol inşaatı

Rize Kalkandere yol inşaatı

Rize Kalkandere'ye bağlı Yolbaşı köyünün yol sorunu meclise taşındı. Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan konu ile ilgili soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti..

TOKİ Rize Kalkandere 69 konut ihalesi bugün!

Rize İle Kalkandere İlçesi Yukarı Tatlısu Mahallesi 69 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Rize Kalkandere 69 konut ihalesi yarın!

Rize İle Kalkandere İlçesi Yukarı Tatlısu Mahallesi 69 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Rize 69 konut ihalesi 30 Nisan'da!

Rize İli Kalkandere İlçesi Yukarı Tatlısu Mahallesi 69 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 30 Nisan 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Rize'de kamu ve özel binaların inşasına afet öncesi planı!

Doğal afet durumunda risk teşkil eden şehirlerden olan Rize'nin İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan plan ile afetler yaşanmadan tedbir alınması planlanırken, bundan sonra il genelindeki tüm köprü, yol, kamu ve özel binalar plan doğrultusunda yapılacak.

Rize Güneysu yol yapım ihalesi 152.6 milyon TL ile Fora inşaat'a verildi!

Kanal İstanbul ihalesinden bir gün sonra, Güneysu’ya yol yapımı için de ihale yapıldı. 152.6 milyonluk ihaleyi Fora İnşaat'ın aldığı öğrenildi...

Rize ulaşımda çağ atladı!

Ulaştırma Bakanlığı verilere göre, bugüne kadar Rize’nin ulaşım ve erişim hizmetleri için 7 milyar 900 milyon liralık yatırım yapıldı. Rize’nin 2003’e kadar sadece 20.2 km bölünmüş yolu varken, 124.6 km daha bölünmüş yol yapılarak toplamda 144.8 km’ye ulaşıldı...

Yeşil Yol projesinde sona gelindi!

Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Samsun, Artvin, Bayburt ve Tokat'ın yaylalarını birbirine bağlayacak olan ve 700 milyon lira yatırım bedeline sahip olan Yeşil Yol projesinde sona gelindi..

Rize Müftü Mahallesi'nde istimlak edilen konutlar TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize Müftü Mahallesi'nde yapılacak bir inşaat projesinin yol bağlantısı için istimlak edilen konutlara, alternatif güzergahlara ve istimlak bedelini TBMM gündemine taşıdı..

Rize Karma Kullanım Projesi'nin yol bağlantısı sorunu TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize Müftü Mahallesi'nde yapılacak Rize Karma Kullanım Projesi'nin yol bağlantısı için istimlak edilen konutlara, alternatif güzergahlara ve istimlak bedeline ilişkin soru önergesi hazırladı..

Rize'de yolun üstüne 3 katlı bina yaptı!

Rize'de yaşayan bir kişi, arsasının uygun almaması nedeniyle 3 katlı evini ana kolonları yol üzerine kalacak şekilde inşa etti.

Yeşil Yol projesine tepki verildi!

Fırtına İnisiyatifi, Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan "Yeşil Yol Projesi" kapsamında, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Yukarı Kavron ve Samistal yaylaları arasındaki 8 kilometrelik bağlantı yolunun başlamasına tepki gösterdi.

Yeşil Yol projesinin 400 metresi tamam!

Rize'de yaklaşık 6 aylık aranın ardından "Yeşil Yol" kapsamında yeniden çalışma başlatılan ve Kavrun-Samistal yaylalarını birleştirecek yolun 400 metrelik bölümü tamamladı.

AYM, Kalkandere HES davasının yeniden görülmesini istedi!

AYM Rize Kalkandere’deki Cevizlik Hidroelektrik Santrali davasının yeniden görülmesini istedi. AYM Genel Kurulu, Mehmet Kurt adlı vatandaşın bireysel başvurusunu 25 Şubat’ta oybirliği ile kabul etti.

Rize Kalkandere yol inşaatı Haberi

Rize Kalkandere yol inşaatı


Rize Kalkandere'ye bağlı Yolbaşı köyünün yol sorunu meclise taşındı. Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan konu ile ilgili soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti.


Bayraktutan, Rize’nin Kalkandere’ye bağlı Yolbaşı köyünün Rize merkeze bağlantılı olan yolu güzergahındaki inşaat yılan hikayesine dönmüş durumda olduğunu, köy halkının 13 kilometrelik yolun yapılmasını yaklaşık 20 yıldır beklemekte olduğunu dile getirdi.


Bayraktutan önergesinde "Defalarca yol yapımı için müteahhit değişmiş olmasına karşın Yolbaşı köyü ile Rize merkezi birbirlerine bağlayan yol inşaatı tamamlanmamıştır." dedi. Buna bağlı olarak Bayraktutan yolun ne zaman tamamlanacağını sordu.


Bayraktutan'ın soruları


1-Rize Kalkandere’ye bağlı Yolbaşı köyünün yol sorunu hakkında ilgili kumrularınızın bilgisi var mıdır?


2- Yolbaşı köyünü Rize merkeze bağlayan yol inşaatı köy halkının iddia ettiği gibi 20 yıldır tamamlanamamış mıdır?


3- Söz konusu yol inşaatı için kaç...