29 / 04 / 2024

Rize'de inşa edilen Ahmet Erdoğan Camisi ibadete açıldı! 

Rize'de inşa edilen Ahmet Erdoğan Camisi ibadete açıldı! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de inşa edilen Ahmet Erdoğan Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi. 



Rize'ye bazı programlara katulmak için bir dizi ziyaretlerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada inşa edilen Ahmet Erdoğan Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın kıldırdığı cuma namazında ilim talep etmenin, cami yaptırmanın ve yarın başlayacak mübarek üç ayların öneminden hutbede bahsedildi.

Rize de inşa edilen Ahmet Erdoğan Camisi ibadete açıldı! 


Erdoğan, namazın ardından Selçuklu mimarisi tarzında yapılan, dış cephesinde Doğu Karadeniz mimarisinin ahşap ve taş dolgu özelliği kullanılan camiyi, kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Hacı Ahmet Erdoğan Camisi'nin gerek üniversitemize gerek tüm aileye hayırlı olmasını ve tüm gençliğimizin geleceğine bir aydınlık bir ufuk tesis etmesini Rabb'imden niyaz ediyorum. Mübarek üç ayların feyiz ve bereket dolu olmasını diliyorum" dedi.Açılışta, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da dua etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı eşlik etti.

Rize'de inşa edilen Ahmet Erdoğan Camisi ibadete açılıyor!


Geri Dön