01 / 05 / 2024

Rize'de tinercilerin mekanı haline gelen bina yıkıldı!

Rize'de tinercilerin mekanı haline gelen bina yıkıldı!

Rize'nin Piriçelebi Mahallesi'nde bulunan metruk bina belediyeye gelen birçok şikayet üzerine Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından yıkıldı.



Rizeli vatandaşlar tarafından belediyeye birçok kez şikayet edilen Piriçelebi Mahallesi'ndeki metruk bina Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından yıkıldı.

Rize'nin Sesi Gazetesi'nde yer alan habere göre, tinercilerin meskeni haline gelen ve sürekli mahalleli için korku arz eden metruk bina geçtiğimiz yıl Mart ayında yanmıştı. Yangın Rize Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından güçlükle söndürülmüştü. 

Rize merkez Piriçelebi Mahallesi'ndeki bu metruk bina sürekli vatandaşların şikayetine maruz kalıyordu. Şikayetler sonrası harekete geçen belediye ekipleri yaptıkları inceleme sonucunda söz konusu yapının korunmasız ve terk edilmiş olduğunu, art niyetli kişiler tarafından kullanıldığını, mevcut haliyle her an yıkılacak durumda olduğunu, can ve mal emniyetini tehdit ettiğini tespit edip yıkımı gerçekleştirdi. 

Binada ikamet olmaması ve yapı sahiplerinin de bulunmaması üzerine rapor muhtarlığa tebliğ edildi ve binaya asıldı, sonrasında yıkım tamamlandı. 

Rize Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Bu çerçevede atıl durumda olan bu yapının şehrimizin imar, estetik ve güvenlik açısından daha yaşanılabilir bir yer olması için gerekli güvenlik önlemleri alınarak 3194 sayılı İmar Kanununun 39. ve 40. maddelerine istinaden metruk binanın yıkımı Rize Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından güvenli bir şekilde gerçekleştirilmiştir.” 


Geri Dön