05 / 05 / 2024

Rize'deki sel felaketi sonrası gözler dere kenarındaki binalara çevrildi!

Rize'deki sel felaketi sonrası gözler dere kenarındaki binalara çevrildi!

Başbakan´ın, dere yataklarında inşa edilen yapılara yönelik eleştirilerde bulunmasının ardından gözler bu durumdaki binalara çevrildi



Gündoğdu beldesinde 13 kişinin öldüğü, bir kişinin kaybolduğu sel felaketi sonrasında bölgeye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın, dere yataklarında inşa edilen yapılara yönelik eleştirilerde bulunmasının ardından gözler bu durumdaki binalara çevrildi. Kentte, aralarında kamu binalarının da olduğu çok sayıda yapı dere yataklarına ya da kenarına inşa edilmiş durumda.
* Rize merkeze bağlı Karasu Köyü´nde bir cami ve lojmanı, 15 yıl önce başka yer bulunamadığı gerekçesiyle Salarha Deresi üzerine inşa edildi. 
* Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Dörtyol köyünde  yaptırılan  ve bu yıl açılacak olan Fen Lisesi, daraltılan dere yatağının hemen kenarına inşa edildi ve taş tahkimat ile taşkınlara karşı önlem alındı.
* Bir yıl önce yapımı tamamlanarak hizmete açılan Derepazarı Belediyesi´ne ait iki katlı hizmet binası da dere yatağının kenarında yer alıyor.
MUHAMMET KAÇAR/Radikal

Geri Dön