29 / 04 / 2024

Rizeli vatandaş derenin ortasındaki kayaya kulübe yaptı!

Rizeli vatandaş derenin ortasındaki kayaya kulübe yaptı!

Rize'nin Çayeli ilçesinde bir kişi, derenin ortasındaki kayaya ahşap kulübe, kulübeye ulaşılabilmek için de 40 metre uzunluğunda asma köprü yaptı. Kulübe yaklaşık 4 metre yükseklikte!



Rize'de bir kişi, derenin ortasındaki kayaya ahşap kulübe, kulübeye ulaşılması için de 40 metre uzunluğunda asma köprü yaptı.


Çayeli ilçesi bağlı Karaağaç köyünde yaşayan Faruk Aloğlu, arkadaşları ile buluşmalarında kullanmak üzere köydeki dere üzerinde ahşap kulübe yapmaya karar verdi.  


İnşaat ustalarından yardım alan Aloğlu, deredeki taşa çelik direklerle destekleyerek 42 metrekarelik kulübe inşa etti. Bir ayda tamamladığı kulübeyi yaklaşık 35 bin liraya mal eden Aloğlu, kulübeye ulaşmak için de 40 metre uzunluğunda asma köprü yaptı.


Ahşap kulübe, dereden yaklaşık 4 metre yükseklikte bulunuyor.


Aloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kulübeyi yapmayı düşündüklerinde dere içerisinde taşa inşa etmeyi planlamadıklarını söyledi.


Köyde bir çay ocağı bulunduğunu ama sadece gençlerin oturabileceği rahat bir ortam olmadığını ifade eden Aloğlu, bu nedenle gençleri buluşturmak için böyle bir yola çıktıklarını kaydetti.


Yaşlı bir köylünün hayali üzerinden inşaata başladıklarını anlatan Aloğlu, şöyle konuştu:


"Birkaç arkadaş önce yapılıp yapılamayacağını tartıştık. Çalışmaya başladık ve bir ay gibi kısa sürede tamamladık. Böyle bir yapı ortaya çıktı. Herkesin ilgisini çekiyor. Asma köprü ile kulübeye bağlantı kurduk. Dere üzerinde çaylarımızı içiyoruz, sohbet ediyoruz. Doğa ile iç içe güzel bir yer oldu."



AA




Geri Dön