12 / 05 / 2024

Rize'ye 1 milyon 103 milyon liralık 28 proje!

Rize'ye 1 milyon 103 milyon liralık 28 proje!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de yatırım tutarı 1 milyar 103 milyon lira olan 28 adet projenin toplu açılış törenini gerçekleştirdi. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Güneysu Konakları önünde gerçekleştirilen Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yatırım tutarı 1 milyar 103 milyon lira olan 28 adet projenin toplu açılış töreni vesilesiyle bir araya geldiklerini dile getiren Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından inşa edilen Güneysu Konaklarının, 200 milyon liralık yatırım bedeliyle hayata geçirildiğini, bugün resmen hizmete açılan bu konakların şehre ve ülkeye yakışan bir eser olduğunu kaydetti.

Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti: "Çeşitli kurumlarımızın yaptıkları hizmet binaları ile altyapı, çevre düzenlemesi, spor tesisi, okul gibi kamu yatırımlarının resmi açılışlarını da bugün burada yapmış oluyoruz. Tüm bu eserlerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Rize'mizi bu eserlere kavuşturan kurumlarımızı ve yöneticilerini tebrik ediyorum. Tabii bizim ata yurdumuza, ana ocağımıza yaptıklarımız bunlardan ibaret değil. Geçtiğimiz 17 yılda Rize'de eski rakamla söylüyorum 18 katrilyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Eğitimde 20 bine ulaşan öğrencisiyle bölgemizin parlayan yıldızı olan üniversitemizi kurmanın yanında, ilk ve orta öğretim öğrencilerimiz için bin 800 yeni derslik inşa ettik."


Geri Dön