02 / 05 / 2024

Rize'ye havalimanı geliyor!

Rize'ye havalimanı geliyor!

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize milletvekilleri olarak sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle havaalanı konusunda kapsamlı çalışma yapacaklarını belirterek, "Çalışmadan elde edilecek verileri Başbakanımıza ileteceğiz" dedi...




Rize'nin turizm yatırımları içinde yer alabilmesi için kentte havaalanı olması gerektiğini düşündüklerini ve bu konuyu Başbakan Erdoğan'a aktardıklarını vurgulayan Karal, "Sayın Başbakanımız da bizlerden, yapılması düşünülebilecek havaalanının rantabl olup olmayacağı ve ekonomik anlamda faydasının ne olacağı konusunda çalışma yapmamızı istedi. Trabzon Havalimanı'na inen uçakların Rize ve Artvin yolcularının orantısal sayısının ne olduğu konusunda çalışma yapılacak" diye konuştu.


Karal, Rize milletvekilleri olarak sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle havaalanı konusunda kapsamlı çalışma yapacaklarını anlatarak, şöyle devam etti:


"Çalışmadan elde edilecek verileri Başbakanımıza ileteceğiz. Sayın Başbakanımızın, birilerinin empoze etmeye çalıştığı gibi 'Rize'de havaalanına karşı, yapılmasını istemiyor' anlayışı yoktur. Başbakanımız, zamanı gelince her şeyi düşünür ve ona göre adım atar. Yapılacak yatırımın gerçekten ekonomik değerinin olup olmayacağının araştırılmasını bizden talep etti. Gerçek rakamların ne olduğunu araştıracağız. Çalışma biraz zaman alabilir. Burada yapılacak havaalanının zarar eden bir havaalanı olmasını hiç kimse istemez. Türkiye'de bunun örnekleri var. Açıldıktan kısa zaman sonra gerekli yolcuya ulaşamadıkları için kapanmışlardır. Çalışmadan elde edeceğimiz veriler olumlu olduğu takdirde, Rize'de havaalanı yapılmasını gerektirecek kadar yolcu kapasitesine sahip potansiyel ortaya çıktığı takdirde Sayın Başbakanımız bu konuyu değerlendirecektir."



Yeni Şafak


Geri Dön